Mısır Cumhurbaşkanı Mursiye müebbet

Mısırda cunta Mahkemesi, Muhammed Mursi ve İhvan Lideri Muhammed Bediiye müebbet hapis cezası verdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Mursiye müebbet
16.06.2015 - 12:29
1485

 Mısır'da cunta Mahkemesi, Muhammed Mursi ve İhvan Lideri Muhammed Bedii'ye müebbet hapis cezası verdi.

 Mısır mahkemesi, idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen demokratik bir seçimle göreve gelen ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi ve 121 İhvan yöneticisi hakkındaki kesin kararın açıkladı. Mursi'nin idam cezası 25 yıl hapis cezası olarak değiştirildi. İhvan liderlerinden Muhammed Bedii ve 15 kişi hakkında da mahkeme aynı cezayı verdi. Mahkeme üç İhvan yöneticisi Muhammed Biltaci, Hayrat Şatır ve Ahmet Muhammed Abdulati'yi ise idam cezasına çarptırdı. Gıyabında yargılanan 13 kişi de idam cezasına çarptırıldı.

Mahkemeye göre 3 Temmuz 'devrimdi'

Hâkim Şaban Şami, 3 Temmuz olaylarını 'devrim' olarak nitelendirdi. Ordunun da bu devrime destek verdiğini söyledi. Hakim, “3 Temmuz devriminin Mursi’nin Cumhurbaşkanı sıfatını yok ettiğini” belirtti.

Mursi ve 121 kişi 'Hamas'a istihbarat sağlamak' ve 'hapisaneden firar etmek' davalarında idam cezasına çarptırılmıştı. 

Hâkim Şaban Şami, müftü görüşünün 2 Haziran’da mahkemeye bildirildiğini ve 'istişareleri tamamlamak' amacıyla mahkemenin kesin kararını 16 Haziran'a kadar ertelemeye karar verdiğini açıklamıştı.

Mursi ve diğer İhvan liderleri yoğun güvenlik önlemlerin alındığı mahkeme salonuna getirilmişti.

İhvan, kesin karar duruşmasının ertelenmesinin sebebini Sisi'nin geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Avrupa turu olduğunu savunuyor. İddiaya göre mahkeme, muhtemel tepkiler sebebiyle kesin karar duruşmasını bu tarihe erteledi.

Mısır yargı sistemi gereği mahkeme, sanıklar hakkında verdiği ön idam kararlarını ve dava dosyalarındaki kesin kararını, müftüden aldığı görüşün ardından veriyor. Ancak müftünün görüşü bağlayıcı nitelik taşımıyor.

Mursi iki idam cezasına çarptırılmıştı

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve ardından hapse atılan eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi,  'Hamas'a istihbarat sağlamak' ve 'hapishaneden firar etmek' suçlamasıyla yargılandığı davalarda idam cezasına çarptırılmıştı.

Mursi dışında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın üst düzey 17 yöneticisine daha idam cezası verildi. Bunlar arasında İhvan lideri Muhammed Bedii de var.

İdam cezası verilenler arasında hayatını kaybeden kişiler de bulunuyordu.

Kaynak: Al Jazeera

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums