Demirtaş: Yüzde 13’ün üzerinde oy almalıyız ki, barajı aşmamız garanti olsun

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş imc tv’nin sorularını yanıtladı. Demirtaş, sandıkta oyların ne kadarını koruyabildiklerinin

Demirtaş: Yüzde 13’ün üzerinde oy almalıyız ki, barajı aşmamız garanti olsun
28.05.2015 - 00:35
1425

 HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş imc tv’nin sorularını yanıtladı. Demirtaş, sandıkta oyların ne kadarını koruyabildiklerinin önemli olduğunu belirterek ” Yüzde 13’ün üzerinde bir oy almalı ki HDP, yüzde 10 barajını geçmesi garanti olsun. Önümüzdeki on günde bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Konya mitingi sonrası imc tv’den Ceren Bayar’ın sorularını yanıtladı.

Demirtaş, seçim barajı, HDP’ye yapılan saldırılar ve saldırılar karşısında HDP’nin tavrı, oy güvenliği için HDP’nin geliştirdiği dijital sistemin detaylarını anlattı.

Kazlıçeşme mitingi

“Yan yana iki alanda milyonlarca insan, seçmen toplanacaklar. Biz kendi seçmenimizden eminiz ama provokatörler olabilir, kışkırtıcılar olabilir. Milyonlarca insan aynı toplu taşıma araçlarıyla geliş gidiş yapacaklar.

“Arkadaşlarımız valilikle görüşmeleri yaptılar tekrar. Biz mitingi saat 16.00’dan 15.00’a çektik mitingi. Bu bizim için çok büyük bir sorun teşkil etmiyor. İki miting arasındaki saatleri biraz daha açmaya çalıştık. Sorunu bu şekilde çözdük. Mitingimizi 30 Mayıs günü yapacağız.

“Sadece İstanbul’da değil Erzurum’da da mitinglerimiz engellenmeye çalışılıyor.

“Hükümet köylerde ‘hizmet getirmeyiz’ diyerek baskı kuruyor”

“‘Oy vermezseniz hizmet gelmez’ şeklinde valiliklerden alenen baskılar var. İl genel meclisi üzerinden bu baskıyı yapıyorlar. Kamu kuruluşlarını il müdürleri aynı şekilde baskı yapıyorlar. Aynı şekilde muhtarlara da baskı yapılıyor.

Seçim güvenliği için dijital sitem

“Sonuçlar dünyanın on farklı yerinde kiraladığımız bilgisayarlar toplanacak hızlı bir şekilde. YSK açıklama yapmaya başladığı andan itibaren de sandık numaraları otomatik olarak karşılaştırılacak. Bize gelen sandık sonucuyla YSK’nın sonuçları aynı değilse kurduğumuz sistem uyarı verecek.

Seçim anketleri

“Barajı aştığımızı gösteren seçim anketleri var. Biz sandıkta oyların ne kadarını koruyabiliriz. Bunun hazırlığını çalışmasını yürütüyoruz. Yüzde 13’ün üzerinde bir oy almalı ki HDP, yüzde 10 barajını geçmesi garanti olsun. Önümüzdeki on günde bu hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum.”

imc

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums