HDP, İÜ’de rektörlük seçimlerini kazanan Raşit Tükel’i meclise taşıdı

HDP, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimini kazanan Prof. Dr. Raşit Tükel’in meclis gündemine taşıdı.

HDP, İÜ’de rektörlük seçimlerini kazanan Raşit Tükel’i meclise taşıdı
18.03.2015 - 23:24
892

 HDP, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimini kazanan Prof. Dr. Raşit Tükel’in meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimlerinde akademisyenler tarafından en yüksek oyu alan Prof. Dr. Raşit Tükel’i meclis gündemine taşıdı.

Mecliste yatığı konuşmada Raşit Tükel’in durumuna değinen Tüzel; “Üniversitenin iradesine saygı gösterin” dedi.

Tüzel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Demokratik Üniversite Girişimi’nin ortak adayı olan Prof. Dr. Raşit Tükel’in 1202 oy alarak seçildiği. Üniversite iradesinin sandıktan Sayın Tükel’i çıkarmış olması yetmiyor ne yazık ki. İşte bu darbecilerin getirdiği, 12 Eylül’ün getirdiği hukuka göre YÖK’ün öncelikle bir sıralama yapması, bu adayları 3’e düşürmesi, ardı sıra da sayın Cumhurbaşkanının üniversitedeki tercihe, iradeye bağlı kalmaksızın istediği, bu 3 kişiden birini seçebilmesini getiren bir düzenleme var.

“Cumhurbaşkanı sürekli millet iradesine, sandık iradesine, demokratik tercihe vurgu yapıyor. Acaba İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin tercihine, sandık iradesine saygı gösterecek mi?

“Darbeciliğe karşıysanız, darbe anayasasına karşıysanız burada söylediğiniz gibi, o zaman üniversitenin iradesine, sandık iradesine de saygı gösterin.”

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi’nde 12 Mart’ta yapılan rektörlük seçimlerinde toplam 2 bin 595 oy kullanılmış, Prof. Dr. Raşit Tükel 1202 oy alarak seçimi kazanmıştı.

Cumhurbaşkanı tarafından atanmama tehlikesiyle karşı karşıya olan Prof. Dr. Raşit Tükel, imc tv’ye konuşarak “Cumhurbaşkanı ve YÖK oylamaya uygun karar almalı” demişti.

Prof. Dr. Raşit Tükel’in atanması için destek açıklamaları devam ederken, sosyal medyada da ‪#‎RektörRaşitTükel etiketiyle paylaşımlar yapılıyor.

( imc )

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums