Demirtaş Karadeniz’deki HDP il ve ilçe yöneticileriyle buluştu

Demirtaş Karadeniz’deki HDP il ve ilçe yöneticileriyle buluştu.Recep Tayyip’e cevap verdi. ”İşte diyor ya, ‘Sizin neyiniz eksik.’ Söyleminde bile ayrımcılık var.

Demirtaş Karadeniz’deki HDP il ve ilçe yöneticileriyle buluştu
18.03.2015 - 16:11
818

 Demirtaş Karadeniz’deki HDP il ve ilçe yöneticileriyle buluştu.Recep Tayyip’e cevap verdi. ”İşte diyor ya, ‘Sizin neyiniz eksik.’ Söyleminde bile ayrımcılık var.

Karadeniz’deki HDP il ve ilçe yöneticileriyle bir araya gelen Demirtaş, Karadeniz’in Türkiye devrim hareketine öncülük ettiğini belirterek, “Bu yaralı aslanın ayağa kalkma zamanı geldi” dedi. Demirtaş, fındık, çay ve balık üretiminin devlet tarafından desteklenmediği ve Karadeniz halkının ucuz iş gücü olarak metropollere sürülmek istendiğini belirtti. Erdoğan’ın Kürt halkını kastederek yaptığı “Neyiniz eksik” açıklamasını da cevap veren Demirtaş, “İnsani değerlere bağlılık olarak senden daha fazlamız var, eksiğimiz yok. Bu ülkede ezilen hiçbir kimliğin senden eksiği yok, doğru. Senin fazlan var. Paraların bizden fazla” dedi.

Karadeniz’de bulunan çeşitli STK’lar ve Karadeniz il ve ilçe HDP yöneticileriyle seçimlere ilişkin toplantı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplantı öncesi HDP Genel Merkezi’nde açıklama yaptı.

Karadeniz illerinde yaşanan sorunlara ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Demirtaş, “Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi süreç, kritik siyasi dönemeç artık sadece siyaset arenasında değil, Türkiye’nin bütün sokaklarında, kahvehanelerinde, evlerinde ve iş yerlerinde konuşuluyor. Çok şükür ki halkımız politik bir halk. Bizden bu dönemde, HDP olarak beklenen en önemli şey; Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi krizde, bölgesel düzeyde de, krizin aktörü olma durumundan çıkarılmasıdır. Halk bizden bunu bekliyor” dedi.

‘AKP statükonun rengini yeşil yaptı’

Türkiye’de yaşanan siyasi krizde, insanların gelecekleri açından kaygı duydukları ve sürekli bir arayış içinde olduklarını belirten Demirtaş, AKP hükümetinin 12-13 yıldır halkın tüm umutlarını sömürdüğünü ve halkın desteğini kendileri için yeni rant alanları açmada kullandıklarını belirtti. Demirtaş, “Fakat onlar kendilerine verilen bu desteği ranta çevirdiler, yeni sermaye grupları yarattılar, yeni zengin sınıfları yarattılar. Kendi etraflarında, kendileri gibi düşünmeyen yeni bir elit grup yarattılar. Zaten biz buna alışkındık, Cumhuriyet tarihi benzer bir statüko altında eziliyordu. AKP bunun rengini değiştirdi, yeşil yaptı. Yeşili de Dolardan geliyor” ifadelerini kullandı.

‘AKP medyası düşman hukuku yaratıyor’

Türkiye’de AKP’li olmayan tüm yurttaşların AKP için düşman ilan edildiğini ifade eden Demirtaş, “Köşe yazarlarına bakın, maaşlı televizyonculara bakın, AKP’yi desteklememek vatan hainliğidir duygusunu pompalıyorlar. AKP’ye oy vermeyenler düşmandır hukukunu toplumun vicdanına yerleştirmeye çalışıyorlar. İnsanlar artık bu topraklarda binlerce yıldır şu ve ya bu düzeyde ilişkisini koparmayan yurttaşlar bile AKP’nin bu ayrımcı politikaları nedeniyle birbirlerine düşman haline geldiler. Birincisi bizim bunu çözmemiz lazım. İkincisi, mezhep ve kimlik gerilimi ve AKP’nin yarattığı kutuplaşma. Özellikle bazı mezhep ve kimliklerde ayrımcılık yaratıp, düşman hukukunu oradan da kurmaya çalışıyorlar” diye konuştu.

‘Sünni Müslüman değilseniz bu topraklarda yaşama şansınız yok’

AKP hükümetinin mezhep ve kimlik çatışması politikalarını İslam’ı kullanarak yaptığına işaret eden Demirtaş, “İslamı zaten hep araç olarak kullandılar. Asla doğru İslami bir politika ve söylem tutturmadılar. En büyük sahte hoca zaten kendilerinin başı. Geri kalan sahte hocalardan oluşan bir fetva ekibi de kurdular. Yaptıkları her haksızlığa hukuksuzluğu fetva verdiriyorlar. Zaten Sünni Müslüman değilseniz, aynı zamanda AKP’ye oy veren Sunni Müslüman değilseniz bu topraklarda yaşam şansınız yok. Boşnak, Ermeni Arap iseniz, kardeşlik söylemi sadece dildedir” dedi.

Erdoğan ‘Senden eksiğimiz yok’ yanıtı

Erdoğan’ın Kürt halkını kastederek, “Sizin neyiniz eksik” sözünü hatırlatan Demirtaş, “İşte diyor ya, ‘Sizin neyiniz eksik.’ Söylemde bile ayrımcılık var. Siz, biz. Oysaki biz bu ülkenin sahipleriyiz. Biz bu ülkeye gelen herkesin özgürlüğünü savunuruz. Siz nasıl olurda bu ülkenin temel halklarına, kültürlerine nasıl ‘Siz’ diye hitap edersiniz. Hangi kimlikle, hangi egemen anlayışla bunu yapıyorsunuz. Ülkeyi kendi malları, mülkleri gibi görüyorlar. Biz de maraba, köleyiz ya!” sözleriyle tepki gösterdi.

Erdoğan’a seslenen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Çok şükür ki hiçbir eksiğimiz yok. Senden yana bir beklentimiz yok. Senden fazlamız var eksiğimiz yok. Vicdan olarak, insani değerlere bağlılık olarak senden daha fazlamız var, eksiğimiz yok. Bu ülkede ezilen hiçbir kimliğin senden eksiği yok, doğru. Senin fazlan var. Paraların bizden fazla, para sayma makineleriniz bizden fazla mesela. Malınız, mülkünüz lüks yaşantınız bizden fazla. ‘Neyiniz eksik’ diyorsunuz ya, bunlar sende fazla ama biz de ihtiyaç değil bunlar. Biz, sorunumuzu çözeceksek, kendimiz çözeceğiz merak etme. Kürt sorunun beraber çözeceğiz. Adil, eşit bir yaşam ile. Senden hiçbir beklentimiz yok. Sen bu ülkenin kimliklerinin, inançlarının sorunlarını çözemezsin. Sen bu ülkenin işçisinin, köylüsünün sorunun çözmedin çözemezsin. Geldiğin bu günden bu yana sadece sorunu büyüttün, derinleştirdin. O nedenle doğru, senden bir eksiğimiz. Bizin senden fazlamız var, senin bizden ayakkabı kutuların fazla.”

‘Suphi’lerden bu yana o topraklarda direniş damarı var’

Demirtaş, iktidardan haklarını talep eden taraf olmaktan çıkılması gerektiği belirterek, “Biz üretiyoruz. Bu ülkeyi biz omuzlarda tutuyoruz. Gayrisafi milli hasılanın yüzde 80’ini, o beğenmedikleri taşeron işçiler üretiyor. Dağıtırken sadece yüzde 20’sini alabiliyor. Bunu değiştirmemiz lazım. Mustafa Suphi’lerden bu yana o topraklarda direniş damarı var” dedi.

‘Yaralı aslanın ayağa kalkma zamanı geldi’

Karadeniz’in Türkiye devrim hareketinin önce gücü olduğunu vurgulayarak Demirtaş, “Bu yaralı aslanın ayağa kalkmasının zamanı geldi. Eğer Türkiye’nin en yoksul bölgesi bugün Doğu Karadeniz ise, en çok göç veren, bütün milli gelirden en az pay alan, yatırımlar itibariyle Türkiye’nin en az yatırım yapılan bölgesi bu konularda birinci. Neredeyse insansızlaştırmak istiyorlar. İnsan yaşamasın, göç versin istiyorlar. İstanbul’a, metropollere, Bursa’ya Kocaeli’ne ucuz işçi olsun istiyorlar” dedi.

‘Hükümet, Karadenizlinin ucuz işçi olmasını istiyor’

Hükümetin, Karadeniz’de fındık ve çay üretimine destek vermek istediğini belirten Demirtaş, “Dünyanın fındığını Karadeniz üretir ama fındığa destek verilmez. Çünkü fındığı bırakıp metropollerde fabrikaların, büyük patronların kapısında sırıya girsin isterler. Onlara işsiz ordusu lazım çünkü, ne kadar işsiz, işçi ücreti o kadar düşer. Maliyet düşer, maliyet düşerse, uluslararası sermaye, Arap sermayesi yatırım yapar. Çünkü burada işçi sudan ucuz. Bütün kurguları bunun üzerinedir. Karadeniz’in başına gelen budur. Ürettiğimiz fındığı ne kadara satacağımızı bile biz belirleyemiyoruz” diye konuştu.

‘Doğu Karadeniz’e neden yatırım yapmadınız’

Karadeniz halkının balıkçılık sektörüyle ilgili sorunlarına ilişkinde konuşan Demirtaş, şunları belirtti:

“3 tarafı denizlerle çevrili, balığı bol bir ülkeyiz ama dünya balık üretiminin yüzde yarımı sağlanıyor. Yüzde biri değil bile. Dünyanın en verimli deniz sahası, Karadeniz, Marmara ve Ege. Ama balıkçılık yok. Neden yok? Çünkü, büyük yatırımcılar, Türkiye’de balıkçılığın büyümesine izin vermiyorlar. Dünya balık piyasasının elinde tutanlar, Türkiye’ye sen bu yatırımı yapamazsın demişler çünkü. Bu işler böyle yürüyor. Devlet destek verse balıkçılık Türkiye’yi ayakta tutacak bir sektördür. Bu bizim kaderimiz midir peki? Artvinli, Trabzonlu, Ardahanlı, Vanlı, Muşlu… Doğu’da kalan yerlerin tamamı yoksuldur. Doğu her zaman yoksul olmak zorunda mıdır? ‘PKK terörü’ çıktı da yatırım olmadı diyorlar. Bırakın bunları, 1925’te, 40’da 50’de de böyleydi. 2015’e geldik hala böyle. Her yerde mi PKK vardı. Niye Doğu Karadeniz’e yatırım yapmadınız.”

Tokat’ta yapılmak istenen ve köylülerin direnişi ile karşılaşan HES projesinin de, kırsal kesimi insansızlaştırmak için yapıldığını söyleyen Demirtaş, “Orada yapılacak HES’in ülke enerjisine hiç faydası zaten yoktur. O köyün yarattığı sinerji ile yüzlerce köyün belini kırmak istiyorlar. Kırsaldakini üretimden kopartıp, şehirde köle pazarlarında satarlarsa o zaman yönetmekte kolaylaşır” dedi.

‘Emekten yana sol bir programla siyasete müdahale edeceğiz’

Karadeniz şahsında, ülkenin tüm sorunlarını emekten yana sol bir programla çözeceklerini vurgulayan Demirtaş, kalıcı politikalar ile Türkiye’nin gidişatına müdahale edeceklerini söyledi.

Bu ülkenin halklarını hep birlikte ezildiği ve hep birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyleyen Demirtaş, şunları ifade etti:

“AKP bizim dağınıklığımızın konforunu sürüyor. Biz ezilenler dağınık olup, ayrı ayrı yerlerde durup mücadele ettiğimiz için onlar kendilerine saraylar yaptılar. Şimdi 7 Haziran bunun gidişatının son günü olacak. AKP artık bu ülkede tek başına hükümet kurma gücünü elinden yitirecek. Biz AKP’nin gidişinin başlangıcını 7 Haziran’da alacağımız sonuç ile vermiş olacağız. Türkiye’nin her yerinde derdimizi, dermanımızı iyi anlatırsak başarılı olacağız. Yenilen diktatörlük, rüşvetçilik olacak. Onun dışındaki herkes 7 Haziran’da kazanmış olacak.”

( diha )

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums