Hasip Kaplandan "Plakasız, ilk yerli otomobil T.C. A.Ş" çizimi

HDP Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Yasa Tasarısı, Duşakabinoğulları, ilk yerli otomobil, Türkiyenin bir "AŞ" gibi

Hasip Kaplandan
17.03.2015 - 16:28
1435

 HDP Milletvekili Hasip Kaplan, İç Güvenlik Yasa Tasarısı, Duşakabinoğulları, ilk yerli otomobil, Türkiye'nin bir "AŞ" gibi yönetilmesi gibi son dönemde öne çıkan bütün tartışma konularını tek bir çizimle anlattı. Twitter hesabından paylaştığı bu çizim büyük ilgi gördü.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, son dönemde gündeme gelen " Türkiye bir 'anonim şirket' gibi yönetilebilir mi? İlk yerli otomobil ne zaman üretilebilecek? Muhalefetin tümünün itiraz ettiği iç güvenlik paketi ne olacak? Ve hatta son dönemin sosyal medyadaki favori tartışması; Duşakabinoğulları" tartışmalarını çizdiği bir karikatür ile anlattı.

TBMM'de İçişleri Komisyonu'ndaki İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde çizdiği "ilk yerli otomobil" karikatürünü "Plakasız, ilk yerli otomobil T.C. A. Ş" adıyla Twitter hesabından paylaştı.

OTOMOBİLİ KULLANACAK PERSONEL: ZIRHLI DUŞAKABİNOĞULLARI...

Kaplan'ın prototipini, İç Güvenlik Yasa tasarısındaki hükümlerden ilham alarak çizdiği ilk yerli üretim otomobil, gizli dinleme de yapabiliyor, gaz fişeği de atabiliyor. Personelini ise "zırhlı duşakabinoğlulları" oluşturuyor.

Kaplan, çizimi konusunda Hürriyet'e yaptığı açıklamada, AK Parti'nin 14 yıldır iktidarda olduğunu, ancak daha ilk günden itibaren hedef olarak konulan "yerli otomobilin" yapılamadığına dikkat çekti.

TBMM'de İç Güvenlik Paketi görüşmeleri sürerken, yerli otomobil tartışmalarının yeniden alevlendiğini, kendisinin de komisyonda çalışırken böyle bir prototip çizdiğini söyleyen Kaplan, şöyle konuştu:

"14 yıldır iktidardalar, yerli otomobili yapamadılar. Yerli otomobil, elbette hükümetin icraatini yansıtacak. İç güvenlik yasasından sonra bunu yaparlar."

İç Güvenlik Yasası'nın 130 maddesinin tümüne önerge verdiğini hatırlatan Kaplan, "Şimdi son maddeleri Genel Kurul'dan İçişleri Komisyonu'na geri çektiler. İçişleri Komisyonu'nda bu maddeleri görüşürken, ben de kendi kendime böyle çiziktirdim" dedi.

AK Parti'nin TBMM Genel Kurulu'ndan 63 maddeyi geri çekmek için önergeler yazdığını da söyleyen Kaplan, "Aslında ben daha işin başında, bu maddelerin geri çekilmesi için, her biri için önerge vermiştim. Onlara geri çekmek istiyorsanız, benim önergelerimi kullanın dedim. Çünkü kendi geri çekme önergeleri içi boş teneke gibiydi. Ama yine de bildiklerini okudular" diye konuştu.

radikal

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums