Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanının tarafsızlığını inceliyor

CHP’den Kart’ın Anayasa Mahkemesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğanın, “devlet nüfuzunu kullanarak hak ihlaline yol açtığı”

Anayasa Mahkemesi cumhurbaşkanının tarafsızlığını inceliyor
7.05.2015 - 13:59
1257

 

CHP’den Kart’ın Anayasa Mahkemesi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “devlet nüfuzunu kullanarak hak ihlaline yol açtığı” gerekçesiyle yaptığı bireysel başvuru, raportörlerin incelemesinde. Kart, kararın seçim öncesi çıkması için ikinci bir başvuru daha yaptı. Ayça Söylemez’in haberi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, “devlet nüfuzunu ve kamu yetkisini kullanarak hak ihlaline yol açtığı” gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun akıbetini bianet’e anlattı.

“İlhakı hak arayışı”

Kart bu konuyu kamuoyunun ısrarla takip etmesi gerektiğini belirtti:

“Türkiye’de 15 Ağustos 2014’ten bu yana Anayasal ihlalleri bırakın Anayasal darbe hali var. Anayasal kurumlar çalıştırılmıyor, çalışmıyor. Türkiye kanunsuz emir ve talimatlarla yönetiliyor. Cumhurbaşkanı da zaten sistemin askıya alındığını pervasızlıkla söylüyor. Kurumlar sindirilmiş. Bu, bir toplum ve ülke adına gelinebilecek nihai tablo, bir kaos tablosu. Muhalefet partilerinin, medyanın, aydınların kamuoyuna bu tabloyu izah etmesi gerekir. Biz de bunun sonucunda ilhakı hak arayışı olacağını anlatmak gayreti içindeyiz.”

İkinci başvuruyu yaptı

Kart Anayasa Mahkemesine ilk olarak 3 Nisan’da başvurdu.

Kart “Tedbir yoluyla incelenmesini talep ettiğini, o talep hakkında hiçbir açıklama yapılmadığı için 29 Nisan’da ikinci başvurusunu yaptığını” söyledi.

“İnceleme talebim hakkında bir karar verilmesi için bir kez daha başvuruda bulundum. Mahkeme yazıişleriyle görüştüm, dosyamın raportörde olduğu, raporun tamamlanmasının beklendiği söylendi. Bugünlerde raporun heyete intikal etmesi gerekir. Bir gelişme olursa kamuoyuyla paylaşacağım.”

“İkinci başvuruda da özellikle belirttik, ‘Mahkeme daha fazla gecikirse, seçimler geçerse davanın konusu kalmayacak. Görevinizi yapmamış olacaksınız’ dedik ve bir an evvel karar verilmesini istedik.”

Haksız oy temini

Kart ilk başvurusu sonrası yaptığı açıklamada da, “15 Ağustos 2014'ten bu yana, devlet nüfuzunu, kamu gücünü, kamu yetkisini, kamu kaynaklarını kötüye kullanan bir Cumhurbaşkanı olduğunu” söylemişti.

“Bu tarihten itibaren TBMM Başkanı, 11. Cumhurbaşkanı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yüksek Seçim Kurulu ve Başbakanlığın ilgili birimleri dahil olmak üzere Anayasal kurumlar askıya alındı. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yasadışı kadrolaşma yapıldı. Havuz medyası, RTÜK ve TRT üzerinden bilgi kirliliği yaratıldı. Erdoğan'ın kanunsuz emir ve talimatlarda bulundu.”

“AKP'nin seçim beyannamesine iştirak olayları, propagandasının yapılması ve bütün bunların devamında da Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ek birinci protokolünün 3. maddesinde düzenlenmiş olan serbest seçim hakkının, yani Anayasamızın 67/2. maddesine isabet eden eşit, adil ve serbest seçimlerin Cumhurbaşkanı eliyle ihlal edilmiş olması... Bu ihlallerin, Seçimlerin Temel Hükümleri Yasası'na göre haksız oy temini amacına yönelik olması gerekçesiyle hak ihlallerinin yapıldığının tespiti, bağlı olarak da idari ve yargısal önlemlerin alınması amacıyla Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yoluyla talepte bulunduk.”

(bianet)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums