Demirtaş: AKPnin en büyük korkusu olacağız

Marsilyada düzenlenen seçim etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yüzde 10 barajını geçmede Avrupadaki oyların belirleyici olacağını söyleyerek, çalışmalara hız verilmesini istedi.

 Demirtaş: AKPnin en büyük korkusu olacağız
3.05.2015 - 14:40
1732

 

Marsilya'da düzenlenen seçim etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yüzde 10 barajını geçmede Avrupa'daki oyların belirleyici olacağını söyleyerek, çalışmalara hız verilmesini istedi.

Marsilya'da düzenlenen seçim etkinliğinde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, yüzde 10 barajını geçmede Avrupa'daki oyların belirleyici olacağını söyleyerek, çalışmalara hız verilmesini istedi. Demirtaş, HDP'nin ezilen ve sömürülenlerin partisi olduğuna dikkat çekerek, "Biz halklara söz verdik; AKP'den hesap soracağız. Korku ve zulüm diktatörlüğünün hesabını soracağız" dedi.

Fransa'nın Marsilya kentinde HDP Seçim Komisyonu tarafından bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Muş Milletvekili Adayı Mensur Işık, Erzurum Milletvekili Adayı Zahir Uzun katıldı.

ALEVİ KATLİAMI KINANDI

Marsilya'da yaşayan Kürt, Türk, Alevi, Sünni, Suryani ve Ermenilerden oluşan 5000 kişilik coşkulu kalabalığın katıldığı etkinlikte Marsilya Alevi Kültür Merkezi (MAKM) adına konuşan Ali Rıza Akyol, El Nusra çetelerinin Alevilere yönelik katliamını kınadı. Akyol, Alevilerin 7 Haziran'daki seçimlerde HDP'yi desteklemelerinin gurur kaynağı olduğunu da dile getirdi.

Marsilya Şeyh Sait Camisi İmamı ise Müslümanların AKP gibi sahte Müslüman çevrelere oy vererek günah işleyeceğine vurgu yaptı.

DEMİRTAŞ: KARARSIZLAR İKNA EDİLMELİ

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Marsilya'da yaşayan halka Cumhurbaşkanlığı seçiminde verdiği büyük destekten ötürü teşekkür etti ve emekçilerin 1 Mayıs'ını kutladı.

Salonu dolduran halka seslenerek, "Coşkunuzun ve heyecanınızın zaferle taçlanacağına inancı tamdır" diyen Demirtaş, 7 Haziran'daki seçimlerin önemine değinerek, şunları söyledi: "Halkların kaderinin belirleneceği ve kendi ellerimizle geleceğimizi belirleyeceğimiz bir seçim olacak. Hiç kimse seçime kadar çalışmasını bırakmamalı, her fırsatta kararsız olanlara gidilmeli ve partimizin ilkeleri anlatılmalı. Herkes kararsız olan akrabasına, eşine, dostuna, arkadaşına partimizi anlatmalı. Tek bir oy bile ziyan edilmemeli. Yüzde 10'luk seçim barajı yıkılacaksa Avrupa'daki seçmenlerin payı bunda belirleyici olacak."

'HALKA SÖZÜMÜZÜ TUTACAĞIZ'

AKP'nin, 'korku ve zulüm diktatörlüğü' kurduğunu vurgulayarak, emekçilerin bayramını kutlamasına dahi izin vermediğini belirten Demirtaş, "Kürtlerin anadilde eğitim yapmasından korkuyor. Hasta tutsakları serbest bırakmaktan korkuyor. Yüzde 10 barajını aşarak AKP'nin ilelebet korkusu olacağız" diye ekledi.

HDP'nin ezilenlerin, ötekileştirilenlerin, sömürülenlerin partisi olduğunu anlatan Demirtaş, "Biz halklara söz verdik; AKP'den hesap soracağız. Korku ve zulüm diktatörlüğünün hesabını soracağız. Bunun için halkların umudu olduk" dedi.

"Bizler HDP, bizler Meclis'e", "Biji Serok Apo" sloganlarının atıldığı etkinlikte, Bakil u Din Tiyatro Grubu ve Sanatçı Erol Berxwedan sahne aldı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums