Kılıçdaroğlundan Gara şehitleriyle ilgili Erdoğana 5 soru

Kılıçdaroğlundan Gara şehitleriyle ilgili Erdoğana 5 soru
16.02.2021 - 14:53
3645

 Patisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gara şehitleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 5 soru yöneltti. İstanbul seçimleri öncesi PKK elebaşı Öcalan'dan gelen mektubu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis'teki grup toplantısında gündeme dair açıklamalara bulundu. Gara şehitleri nedeniyle iktidara sert sözlerle yüklenen Kılıçdaoğlu, "Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

Gerçekten hakkı hukuku ve adaleti her ortamda savunduk ve savunmaya devam edeceğiz. Sanıyorlar ki biz geri adım atarız. Bu partinin dokularında Kuvayi Milliye ruhu var. Defalarca söyledim, yine söyleyeyim; Cumhuriyet Halk Partisi avukat bürolarında kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuştur. Cumhuriyet kurulmadan önce kurulmuştur. Ve o insanlar Cumhuriyet'i kurdular. Ve o insanlar Cumhuriyet'in demokrasi ile taçlandırılması için bizi görevlendirdiler.

Bir bardak vardı, bütün haksızlık birer damla halinde o bardağa düşüyordu. Enis Berberoğlu'nun damlası bardağı taşıran son damla oldu. Dünya siyaset tarihinin en anlamlı ve en uzun yürüyüşü yaptık. Adına adalet yürüyüşü dedik. Memlekette adelet yoktu, adaletin eli kolu bağlanmıştı. İradesi ipotek alınmıştı. Bütün adaletsizliklere karşı çıktık. Hiçbir ayrım yapmadık. Kim adalet istiyorsa onun yanında olduk. Bugün de aynı noktadayız. Kim adalet istiyorsa bize gelecek. 

AYM karar veriyor, bir mahkeme bunu uygulamıyor. Tam bir devlet krizi. Bir mahkeme düşünün "Ben AYM'yi takmayacağım" diyor, "Ben gücümü bana talimat veren saraydan alıyorum" diyor. Bugün o saray yerle bir oldu. Şeklen orada bir saray var. Ama Türkiye'de de adaleti gerçekleştirmek için mücadele eden milyonlar var. Enis Berberoğlu şimdi parlamentonun onurlu bir üyesi olarak görevinin başındadır, hoşgeldiniz. 

GARA ŞEHİTLERİ

Gara şehitlerimiz var. Uzman çavuş Hüseyin Sarı, polis memuru Sedat Yabalak, Jandarma Astsubay Semih Özbek, polis memuru Vedat Kaya, Jandarme Er Süleyman Sungur, Uzman erbaş Mevlit Kahveci, Topçu er Müslim Altıntaş, er Adil Kabaklı, Aydın Köse, sivil Muhammet Salih Karaca, sözleşmeli er Sedat Sorgun, uzman çavuş Ümit Gıcır.

Gara şehitleri 5 buçuk-6 yıldır terör örgütünün tuttuğu erlerimiz. 5-6 yıldır ne yapıldı? Defalarca hatırlatılmasına karşılık ne yapıldı? Ve şimdi bunların tamamı hayatını kaybetti. İçimiz yanıyor. Öyle bir noktaya geldik ki adeta şehitler üzerinden hesaplaşan bir Türkiye. Şu iktidarın yaptığına bakın. Şehit şehittir. Onun bizim toplumda, vicdanı olan bir toplumda ayrı bir yeri vardır. Ayrı bir kültürümüz vardır. Bir tweet üzerinden kıyameti koparttılar. Hangi ahlak, hangi erdem, hangi inanç? Emin olun anlamakta zorlanıyorum. Aileler defalarca geldiler. Bana da geldiler. Malatya'ya gittim orda da geldiler. Arkadaşlarımızı görevlendirdik. Basın toplantıları yaptılar. Olaya iktidarın el atması gerektiğini söyledik. Elimizden gelen her şey yapıldı. Soru önergeleri verildi. Dönemin başbakanına, bakanına, içişleri bakanına soru önergesi verildi. Her soru önergesi olayın özüne inmeyen yanıtlar verildi. Şöyle; "Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir arz ederim." soru önergesine verilen yanıtta bu yazıyor. Şehit olan kardeşlerimizin öldüğü haberi geldi. Önce şunu düşündüm, nerede, nasıl bu kardeşlerimiz şehit oldular. Bilgi edinmeye çalıştık.

Ve bilgiler parça parça önümüze gelmeye başladı.  

Açıklamayı niye Malatya Valiliği yapıyor? Benzer bir olay İdlib'te olmuştu. Orda da 33 askerimiz şehit edilmişti, açıklamayı korkudan hiç kimse yapmıyor, Hatay Valisi yapıyor. Çünkü kabahatlerini ve kusurlarını biliyorlar. 

Erdoğan "bir müjde vereceğim" dedi. Ama bu kardeşlerimizi tamamı şehit oldu. Açıklama yapmaktan korktular. Devleti yöneten birisi, "Çarşamba günü çok önemli bir şey yapacağım" diye bir açıklama yapmaz. Operasyonlar gizli yapılır, kimseye haber verilmez. Rahmetli Ecevit, terör örgütünün başındaki kişiyi alıp getirirken bile eşine haber vermemiştir. Devlet böyle yönetilir. Bırakın devleti bunlar bir köy bile yönetemezler. 

AK Parti'ye ait troller harekete geçtiler. Kabahatlerini örtmek için. Suçlamaya, ayrıştırmaya başladılar. Oysa şehitler 83 milyonun şehidi. Ama bu ülke için hayatlarını verdiler. Her alanda ayrıştırdılar, şehitler üzerinden de ayrıştırmaya çalışıyorlar. Çok değerli bir tutum bu. Daha defnedilmemiş, yaralar tazeyken bunu yapıyorlar. Saray'ın talimatı üzerine yapıyorlar. Ben üzülüyorum. İçim acıyor. Şehitler gelmiş, daha cenazeler kalkmamış kavga ediyorlar. 

"ERDOĞAN’A 5 SORU SORUYORUM YARIN CEVAP BEKLİYORUM"

1- Bölücü terör örgütünün tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana  Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

2- Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

3- Yıllarca “dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?

4- Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği ve Mazlum Der gibi ulusal insan hakları örgütleri ile Uluslararası İnsan Hakları Örgütlerinden terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?

5- Dün Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums