AYM Genel Kurulu, Kavala’nın bireysel başvurusunu reddetti

AYM Genel Kurulu, Kavala’nın bireysel başvurusunu reddetti
29.12.2020 - 18:12
3411

 Anayasa Mahkemesi, Osman Kavala'nın kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ihlal edilmediğine karar verdi. Kavala'nın bireysel başvurusu hakkındaki ret kararı 8'e 7 oy çokluğuyla alındı.

 Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davasından hakkında verilen beraat ve tahliye kararından hemen sonra kendisine yöneltilen ‘casusluk’ suçlamasına dayanarak tutukluluğu devam ettirilen Osman Kavala’nın “kişi hak ve özgürlüğü güvenliğinin ihlal edildiği” gerekçesiyle yaptığı başvuruyla ilgili kararını açıkladı.

15 Aralık’ta o başvuruyu değerlendiren Anayasa Mahkemesi 1. Bölümü, dosyayı Genel Kurul’a sevk etme kararı almıştı. Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Osman Kavala’nın bireysel başvurusunu bugün karara bağladı ve 8’e karşı 7 oyla reddetti.

Ne olmuştu?

Osman Kavala 19 Ekim 2017’de Gaziantep’te gözaltına alındı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Kavala’nın gözaltına alınma nedeni soruşturmada gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle paylaşılmadı. Kavala, 1 Kasım’da tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne kondu.

Kavala hakkındaki iddianame ise 20 Şubat 2019’da, tutukluluğunun 477’nci gününde hazırlandı. Kavala 18 Şubat 2020’deki altıncı duruşmaya da tutuklu olarak çıktı. Duruşmada sekiz sanıkla birlikte Kavala da ‘Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasından beraat etti ve tahliyesine karar verildi.

Ancak hemen ardından İstanbul Başsavcılığı Kavala hakkında darbe girişimi bağlamındaki soruşturmada gözaltı kararı bulunduğunu duyurdu. Tahliyesi beklenirken gözaltına alındı. Oysa hakkında Ekim 2019’da bu soruşturmada tahliye kararı verilmişti. Buna rağmen Kavala 19 Şubat günü yeniden tutuklandı.

‘Casusluk’ iddiasıyla yargılanan Osman Kavala 1155 gündür Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums