Gazeteci Erdoğan Altan: Kürdistan’da halk patlama noktasında, Kürt Baharı kapıda…

Gazeteci Erdoğan Altan: Kürdistan’da halk patlama noktasında, Kürt Baharı kapıda…
19.12.2020 - 05:48
750

 Irak Kürdistan Bölgesi’nde maaşların ödenmemesi, işsizlik, yoksulluk, temel hizmetlerin olmayışı, elektrik, su ve yakıt sıkıntısı ile hükümet yolsuzluğuna karşı başlayan protestolar devam ediyor. Bölgede bulanan gazeteci Erdoğan Altan, protestolarla ilgili “Kürdistan’da halk patlama noktasında, Kürt Baharı kapıda…” yorumunu yaptı.

Bölgedeki protestolar, 3 Aralık’ta Süleymaniye’de halkın sokaklara dökülerek ödenmeyen ücretlerini talep etmesiyle başladı.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde yaklaşık 1,2 milyon işçinin bu yılın büyük kısmında maaş alamadığı belirtiliyor.

Bağdat’taki federal hükümetle yaşanan bütçe anlaşmazlıkları ve Irak’taki ekonomik kriz, petrol fiyatlarındaki düşüş ve koronavirüs pandemisi bölgedeki durumu daha da kötüleştiriyor.

Maaşların ödenmemesi, işsizlik, yoksulluk, temel hizmetlerin olmayışı, elektrik, su ve yakıt sıkıntısı ve hükümet yolsuzluğunun devam etmesine yönelik hükümet karşıtı protestolar, o zamandan beri, Süleymaniye, diğer ilçelerve Halepçe’de devam ediyor.

Gazeteci Erdoğan Altan’a göre, KDP’nin denetimindeki bölgelerde de protestolar ilk günde yapıldı ancak özel kuvvetlerin baskısı sonucu eylemler kesildi. 

Süleymaniye ve çevre ilçelerinde protestolarının devam ettiğini hatırlatan Altan, bölge halkının patlama noktasına geldiğine dikkat çekti. 

Yankıların konuğu Erdoğan Altan’ın özetle aktardıkları şöyle:

“Bölgede sadece maaş ödenmemesi tepkiye neden olmuyor, hükümete yönelik bir tepki olduğunu söyleyebiliriz. Eylemciler yönetimin değişmesini de istiyor.

Şu an halk patlama noktasına geldi. Kürdistan’ın bütün bölgelerinde varolan mevcut yönetime bir itiraz var. Yaşananlara Kürdistan baharı diyebiliriz.

Bu yönetimle olmayacağını belirten halk artık sokağa çıkmak zorunda kaldı.

Türkiye’nin bölgeye saldırısına karşı da halk sürekli isyandaydı. Özellikle Behdinan bölgesinde ciddi bir tepki vardı.

Bölge yönetiminin, dıştan gelen saldırılara karşı bir tutum göstermemesine de tepki var.

Bu tepkiler şüphesiz durmayacak. Protestolar zamanla sönebilir ama halkın içinde yönetime karşı olan tepkiler şüphesiz dinmeyecek. Mevcut yönetimin halkın taleplerine cevap olacağını söylemek mümkün değil. Bundan dolayı bu tepki ve eylemlerin de duracağını sanmıyorum.”

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums