Hatay İskenderunda çatışma ve patlama

Hatay İskenderunda çatışma ve patlama
27.10.2020 - 05:10
880

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bir patlama meydana geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan "Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir" açıklamasını yaptı.

 Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde bir patlama meydana geldi, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlama, Fener Caddesi'nde meydana geldi. Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Ölen veya yaralanın olmadığı olayda, çevredeki bazı araçlar ile iş yerleri hasar gördü. 

VALİ DOĞAN: TERÖRİST TAKİP EDİLDİ

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Doğan şu ifadeleri kullandı: 

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir." 

Vali Doğan, patlama yaşanan bölgedeki incelemesinin ardından gazetecilere açıklama yaptı.

 

Doğan, "Bugün İskenderun'a inen bu iki terörist güvenlik birimlerimizin Amanoslar'da sıkıştırması neticesinde kaçmayı tercih eden teröristlerdir” dedi.

“İlk etapta Payas'taki kontrol noktasında kısa bir temas yaşandı, peşinden İskenderun çevre yolunda tekrar güvenlik birimlerimiz bunları sıkıştırdılar” diyen Doğan, şöyle devam etti:

“Gelmiş oldukları araçtan inerek kaçarken bir terörist imha edildi ve kendisini o esnada patlattı. İkinci terörist yine güvenlik birimlerimizin takibi sonucunda biraz önce etkisiz hale getirildi. Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır."

Doğan, hayati tehlikesi olmayan hafif yaralılar olduğunu aktardı.

ERDOĞAN: HATAYLI KARDEŞLERİME GEÇMİŞ OLSUN

Çatışmayla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Hatay’da gerçekleştirdikleri başarılı terörle mücadele operasyonu nedeniyle kahraman güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Tüm Hataylı kardeşlerime geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi her türlü saldırıdan, felaketten, hain emellerden korusun” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums