Mütercimler imam hatiplilerden özür diledi

Mütercimler imam hatiplilerden özür diledi
9.09.2020 - 06:43
2564

 İmam hatipliler ile ilgili sözlerine ilişkin yeni bir açıklama yapan akademisyen Erol Mütercimler, “Yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzdüğüm tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencilerden çok özür diliyorum” dedi.

Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programına konuk olan Erol Mütercimler kullandığı ifadenin bağlamından koparıldığını belirtti.

Mütercimler, programda neler yaşandığını şu sözlerle açıkladı:

“Tüm bunlar konuşulurken Müfit Yüksel bir yerinde dedi ki; ‘Neden bunlar oluyor?’ ‘Dini hassasiyeti olan insanlar kentlerden varoşlara çekiliyor’ dedi. ‘Dolayısıyla tarikatlar niçin merdiven altı görüntüye girdi?’ ve misyoner okullarını saydı, ‘Bu toplum misyoner okullarının mezunlarına itibar gösterirken imam hatiplere değer vermiyor’ dedi.

Üç saat boyunca tam da toplumdaki algılar konuşulduğu için ben de üç saattir izleyici izliyor sandım. Ben de dedim ki, ‘Toplumda imam hatipler için böyle haberler geldiğinde insanlar imam hatip okullarıyla özdeşleştiriyor’ dedim, kastım buydu. Misyoner okullarının çocukları da bizim imam hatiplerin çocukları da bizim dedim. Hakaret olsaydı, Müfit Bey buna karşılık verirdi. İlahiyatçı profesör itiraz ederdi. Ne Müfit Yüksel ne kimse itiraz etmedi. Zaten herkes anladı ki, üç saatlik konuşma bunun zeminiydi. Dert yandığımız buydu.”

“Benim hakaret etmek gibi bir kastım yok” diyen Mütercimler, “Daha önce imam hatip okullarını korudum. Korunması gerekir. Çok eksiği var. Evet eleştiriyorum eksiklerini. Cumhuriyet’in bu projesine nasıl karşı çıkarım. Türkiye cumhur reisi imam hatipli, niye itibar etmeyeyim. Birine hakaret etsem jestime, mimiklerime bakın öyle hakaret mi olur?” ifadelerini kullandı.

“O konuşmanın cımbızlanmış kısmı dinlendikten sonra benim ilahiyatçı profesörler aradı” diyen Mütercimler, “Yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzdüğüm tüm imam hatip lisesi mezunları ve şu andaki öğrencilerden çok özür diliyorum. Özür dilerim ve özür dilemek öğretmene yakışır” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Mütercimler, Haber Global’de katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışmada, “Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız” ifadelerini kullanmıştı.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums