Belaruslu muhalif lider Kolesnikova kaçırıldı

Belaruslu muhalif lider Kolesnikova kaçırıldı
7.09.2020 - 19:11
1042

  Belarus muhalefetinin önde gelen isimlerinden Maria Kolesnikova başkent Minsk'te maskeli kişiler tarafından kaçırıldı.

 Belarus'ta muhalefet kanadının önde gelen figürlerinden Maria Kolesnikova'nın başkent Minsk'te yürürken maskeli kişiler tarafından alıkonulduğu ve zorla bir minibüse bindirildiği ifade edildi.

Kolesnikova, 9 Ağustos'ta Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşenko'ya karşı yarışan aday Svetlana Tikhanovskaya'nın kampanya partnerlerinden biriydi. 

SABAH SAATLERİNDE ALIKONULDU

Görgü tanıklarına göre Kolesnikova yerel saat ile sabah 10 sularında Minsk'taki ulusal sanat müzesinin yakınlarında alıkonuldu.

Kolesnikova'nın yanı sıra muhalefet koordinasyon konseyinin üç diğer üyesinin ve Koleskinova'nın basın ekibinin de kayıp olduğu belirtildi.

KİMİN KAÇIRDIĞI BİLİNMİYOR

Muhalif isimleri kimin kaçırdığı henüz bilinmiyor.

Belarus'ta muhalefetin seçim sonuçlarının şaibeli olduğunu söylemesinde bu yana hükûmet karşıtı protestolar sürüyor. Kolesnikova, Tikhanovskaya'nın seçimlerin ardından Litvanya'ya gitmesiyle hâlâ Belarus'ta bulunan en üst düzey muhalif figür haline gelmişti.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums