Medya son 6 yılda 20 trilyon 783 milyar metreküp doğalgaz keşfetmiş!

Medya  son 6 yılda 20 trilyon 783 milyar metreküp doğalgaz keşfetmiş!
23.08.2020 - 22:52
1541

 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulunduğunu açıklaması, Türk medyasının müjdelemeyi en çok sevdiği doğal kaynak keşif haberlerini hatırlattı. Onlarca kez yayımlanan haberlerde İstanbul Tekirdağ, Siirt, Batman, Adana, Sakarya gibi birçok ilin başına talih kuşu konduruldu.

 Türkiye’de bakanlık seviyesinde duyurulara konu olan gelişmelerin bir kısmında bürokratlar ve bakanlar temkinli açıklamalarda bulunsa da, seçim sath-ı mailinde yapılan açıklamalarda heyecan dozu artıyor ve temkinlilik kayboluyor.

Çoğu unutulduktan sonra tekrar haberleştirilen keşifler, açıklanan bölgelerdeki arsalara değer kazandırmak dışında ekonomiye pek bir katkı sağlamadı.

2012’den bu yana doğalgaz rezervlerini konu eden 20’ye yakın habere bakılırsa, Türkiye’nin bugün toplam 20 trilyon 783 milyar 300 milyon metreküp doğalgaz rezervine sahip olması gerekiyor.

Bu rakama Erdoğan’ın açıkladığı en son 320 milyar metreküplük Karadeniz keşfi dahil değil.

Bunun ne kadar ciddi bir rakam olduğunu anlamak için dünya doğalgaz devlerinin rezervlerine bakmak yeterli. Dünya enerji devlerinden Rusya’nın 35 trilyon, İran’ın 33.2 trilyon, Katar’ın 24.2 trilyon metreküp doğalgaz rezervi bulunuyor. ABD’nin ise 13 tirlyon metreküp doğalgaz kaynağı var.

Türkiye’de “keşfedilen” doğalgaz rezervlerindeki gaz miktarının bu kadar yüksek çıkmasının sebebi, A Haber’in Mayıs 2019’da Tekirdağ’da keşfettiği 20 trilyon metreküplük doğalgaz rezervi.

2014’ten itibaren medyaya düşen haberlerden bulabildiklerimizi derledik:

 

 

 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums