İkinci baro için ilk girişim: Bize de yeni yer tahsis edilsin

İkinci baro için ilk girişim: Bize de yeni yer tahsis edilsin
16.08.2020 - 13:33
1937

Avukat sayısının 5 bini aştığı illerde 2 bin imza birden fazla baro kurulmasının önü açıldı. İlk 2. baro girişimi İstanbul’dan geldi.

 Baroların yapısında yapılan değişikliğin yürürlüğe girmesinin ardından İstanbul’da 2. baronun kuruluşu için Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) 2 bin imzalık başvuru duyurulacak. Yeni baronun kurucular kurulanda yer alan Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, mevcut Barodan en büyük farklarının de nispi temsil sistemi olacağını ifade etti.

Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı yaptığı açıklamada, Pazartesi günü saat 11.00’de Uranüs İstanbul Topkapı Otel Pera Salonu’nda düzenlenecek basın toplantısıyla yeni baro için resmi süreci başlatacaklarını belirtti. Şu ana kadar 2 bini geçkin meslektaşlarının kendilerine destek verdiğini söyleyen Tatlı, destek veren avukatlarının imzalarını UHAP sistemiyle TTB’ye ileteceklerini kaydetti.

FARKI NİSPİ TEMSİL SİSTEMİ

Yeni baro kurucular kurulunda kendisiyle birlikte avukatlar Necati Ceylan, Şengül Karslı ve Niyazi Paksoy’un da bulunduğunu aktaran Tatlı, başvurularının kabul edilmesinden sonra genel kurula gideceklerini ve burada nispi temsil sistemiyle yeni baro başkanının belirleneceğini açıkladı. Tatlı, mevcut İstanbul Barosu’ndan en büyük farklarının de nispi temsil sistemi olacağını ifade etti.

'BİZE DE YER TAHSİS EDİLSİN'

Tatlı, İstanbul Barosu’nun taşınmazlarının TBB’ye ait olduğunu da hatırlatarak, “81 ildeki gayrimenkullerin hepsi TTB’nin. Bizim mevcut baronun yerlerini almak gibi bir niyetimiz yok, etik de değil. Onlara orası tahsis edilmiş, bize de yeni bir yer tahsis edilsin” dedi.

TTB'nin UHAP sisteminde ise yeni baro katılım talebiyle ilgili dilekçe yer alıyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums