“Sen devlet değilsin memur bey”

“Sen devlet değilsin memur bey”
1.08.2020 - 01:35
1509

Karar, Birgün ve Cumhuriyet gazeteleri, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasına geniş yer ayırdı.

 Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, ailesiyle birlikte yemek yediği restoranda gözaltına alındı. Kimlik soran polislere, “Dayanağınız ne?” sorusunu yönelten Dönmez, “Biz devletiz” karşılığını aldı.  


Karar gazetesi habere manşetinde, “Sen devlet değilsin memur bey” başlığıyla yer verdi:

“Hatay’da ailesiyle yemek yediği sırada polisin keyfi gözaltısına maruz kalan Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in yaşadıkları hukukun keyfi olarak çiğnendiği boyutu bir kez daha gösterdi. Dönmez, kendisinden kimlik isteyen polislere ‘Yazılı emir olmadan göstermiyorum’ yanıtını verdi. Polisler ise Dönmez’e ‘Biz devletiz, kanunsuz iş yapmayız’ dedi. Daha sonra diğer polisler de gelerek Dönmez’e ‘Şu an kanunen suç işliyorsunuz’ suçlamasında bulundu. Dönmez ise bunun üzerine ‘Suçun ne olduğunu bileyim?’ diye sordu. Polislerden biri ‘Neden vermek istemiyorsunuz? Kimliğinizi vereceksiniz, bunun bir dayanağı yok ki’ dedi. Başka bir polis de kimlik sormanın polisin yetkisinde ve inisiyatifinde olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından polis, Baro Başkanı Ekrem Dönmez’i zor kullanarak gözaltına aldı. Dönmez, ifadesi alınmak üzere karakola götürülürken, sosyal medyaya yansıyan görüntüler tepki çekti. Çok sayıda baro başkanı, Dönmez’e destek mesajları attı. Devlet zırhına sığınıp kendini hukukun üstünde gören zihniyetin ulaştığı vahim boyut tepki çekti: Bir baro başkanına yönelik bu uygulama keyfi ve kanuna aykırı. Kimlik sorarken makul şüphe varsa polis izin yazısını göstermeye mecburdur.” 

Birgün gazetesi manşetindeki habere, “Keyfi gözaltına pişkin savunma” başlığını attı ve “Ailesiyle yemek yediği restoranda kimlik soran polisten yazılı emir isteyen Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez’in gözaltına alınmasına tepki yağdı. Çok sayıda baro başkanı ve demokratik kitle örgütü temsilcisinden Dönmez’e destek mesajları gelirken Emniyet Genel müdürlüğü ise yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın mevzuata ve nezaket kurallarına uygun olduğunu savundu. Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Hatay’da bir restoranda yemek yediği sırada içeri giren polisler, Dönmez’den kimlik göstermesini istedi. Dönmez, polislere, ‘Yazılı emir olmadan göstermiyorum’ yanıtını verdi. Polislerin ‘Biz devletiz, kanunsuz iş yapmayız’ demesi üzerine Dönmez ise ‘Şu an kanunen suç işliyorsunuz’ şeklinde tepki gösterdi. Polislerden biri ‘Kimliğinizi vereceksiniz, bunun bir dayanağı yok ki’ derken bir başkası da kimlik sormanın polisin yetkisinde olduğunu söyledi. Ardından Ekrem Dönmez zor kullanılarak gözaltına aldı. Dönmez, ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Baro Başkanı Dönmez, yaklaşık bir saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Dönmez, kolluk görevlileri hakkında hürriyeti tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Hatay Barosu’nda konuya ilişkin basın açıklaması yapan Dönmez, ‘Biz hukuk devleti miyiz? Polis devleti miyiz?’ diye sordu. Açıklamaya Antalya Barosu Başkanı Polat Balkan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzel Mansur, TBB Avukat Hakları Merkezi Üyesi Şenol Yücesoy da destek verdi” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet gazetesi habere ön sayfasının altında, “‘Biz devletiz’ gözaltısı” başlığıyla yer ayırdı:

“Ailesiyle yemek yerken kimlik soran polislere ‘Dayanağınız ne?’ dediği için gözaltına alınan Ekrem Dönmez serbest bırakıldı. Dönmez, kendisine ‘Biz devletiz’ diyen polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Türkiye Barolar Birliği, polislerin Dönmez’i tanımamasının imkansız olduğunu vurgulayarak olayı kınadı.”

“İhalelerin efendisi”

Cumhuriyet gazetesinin manşetinde, “İhalelerin efendisi” başlıklı haber yer aldı. Haberde şöyle denildi:

“AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı ve Türkiye Verimlilik Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Kömürcü’nün şirketlerinin Türkiye’nin farklı illerinde kamu kurumlarından toplamda yaklaşık 5 milyon TL tutarında ihale aldığı ortaya çıktı. İhaleler çoğunlukla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında yürüttüğü ‘Sıfır Atık’ ve ‘Çevrem Sensin’ eğitimlerini kapsıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye’nin farklı illerinde ‘Çevrem Sensin’ ve ‘Sıfır Atık’ eğitimleri düzenledi. Bu eğitimler için de ihaleler açtı. 2016 - 2020 arasında yapılan ihaleler incelendiğinde ihalelerin bir kısmını AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı Cemalettin Kömürcü’nün şirketleri aldı. İhalelerin yapıldığı iller Gaziantep’ten Bolu’ya kadar birçok ili kapsadı. Kömürcü’nün İntaç Eğitim Danışmanlık Organizasyon Araştırma İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin 2016 - 2019 yılları arasında farklı illerde kamu kurumlarından aldığı 11 ihalenin toplam tutarı 2 milyon 68 bin TL’yi buldu. Kömürcü’nün 2018 yılında dâhil olduğu Netvizyon Tanıtım Organizasyon Basın Yayın Danışmanlık Bilişim Turizm Ticaret Limited Şirketi ise 2018 yılında farklı illerde toplam 6 tane ‘Sıfır Atık’ eğitimi ihalesi aldı. Bu ihalelerin toplam tutarı da yaklaşık 1 milyon 386 bin lira ediyor. İhaleleri inceleyen CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan ‘Gaziantep için ‘Çevrem Sensin’ ve ‘Sıfır Atık’ için 2 günlük eğitime ödenen para yaklaşık 400 bin TL. Bu eğitimlerden 206 bin TL’lik ‘Sıfır Atık’ Eğitimi de Cemalettin Kömürcü’nün firması tarafından şehrimizde gerçekleştirildi. Bizler eğitime karşı değiliz ama bu kadar paranın birileri para kazanacak diye ödenmesine karşıyız. Bu konuda Çevre ve Şehircilik Gaziantep İl Müdürlüğü’nden açıklama bekliyoruz’ dedi.” 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums