Metropollden son anket... Virüs ve yeni partiler AK Partiyi eritti...

Metropollden son anket... Virüs ve yeni partiler AK Partiyi eritti...
5.07.2020 - 09:43
1125

Türkiye'de son günlerde erken seçim tartışmaları gündemde. AKP ve koalisyon ortağı MHP'den erken seçimin yapılacağıyla ilgili bir açıklama gelmiş değil. Erdoğan, seçimlerin zamanında yapılacağını duyurmuştu. 

Erken seçim tartışmalarına ilişkin yapılan son anketin sonuçlarından AKP'ye kötü haber çıktı.

Metropol Araştırma Şirketi tarafından yapılan "Türkiye'nin Nabzı 2020" anketinde vatandaşlara "Erken bir seçim olmasını ister misiniz?" sorusu yöneltildi.

Vatandaşların yüzde 35,5'i erken bir seçime sıcak baktığını belirtti. Erken seçim olmasını istemeyenlerin oranı ise yüzde 53,1 olarak ölçüldü. Ankete katılan vatandaşların yüzde 11,4'ü ise bu konuda bir görüş bildirmedi.

Metropol Araştırma ayrıca "Bu Pazar milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?" sorusunun da yanıtını aradı.

Ankete katılanların yüzde 30.3ü AKP, yüzde 24'ü CHP, yüzde 8.9'u HDP, yüzde 7'si İYİ Parti, yüzde 6.2'si MHP yanıtını verdi.

Yeni kurulan DEVA Partisi'nin yüzde 1.9 aldığı ankette Gelecek Partisi de yüzde 1.4 oy oranına sahip.

Yüzde 9.2 gibi karasız bir seçmenin olduğu anket sonucuna göre sandığa gitmeyeceğini söyleyen de yüzde 4.9'luk bir oran var.

a

Metropoll'ün Şubat ayı anketinde yüzde 33.9 oy oranında görülen AKP'nin, pandemi sürecinde yüzde 3.6 oy kaybederek yüzde 30.3'e gerilediği görülüyor.

CHP ise şubat ayında yüzde 20.7 olan oy oranını yüzde 24'e çıkartarak yüzde 3.3'lük bir artış sağladı.

İşte Şubat ayından bu yana partilerin oy oranındaki değişim: 

a

Ankette Türkiye'nin Libya'daki iç savaşa müdahil olması soruldu. Toplumun yüzde 58'si Türkiye'nin Libya'daki savaşa aktif şeklide müdahil olmasına olumlu yaklaşıyor.

Ankette  ayrıca Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilerle ilgili dikkat çekici bir sonuç ortaya çıktı.

TÜİK’in işsizlerin oranını yüzde 13.2 olarak ilan etmesine toplumun sadece yüzde 15’i inanıyor. Yüzde 78’e yakın bir çoğunluk, işsizliğin açıklanan orandan daha yüksek olduğunu düşünüyor.

Ankette son dönemde gündeme gelen Ayasofya’nın ibadete açılması da soruldu.

Halkın yüzde 44’ü Ayasofya’nın ibadete açılmasının gündeme getirilme amacının ekonomik krizin konuşulmamasına yönelik olduğunu düşünüyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums