Bekir Ağırdır: AKP yüzde 30’lara düştü, su kaynıyor

7.06.2020 - 09:37
1012

 Türkiye siyasetinde erken seçim tartışmaları ısınmış durumda. Meclis’te biri CHP’li iki HDP’linin milletvekilliğinin düşürülmesiyle de “sivil siyasete darbe” tartışmaları yaşanıyor. Bu tartışmaların gölgesinde yapılan kamuoyu araştırmaları da siyasi partilerin son durumuna ilişkin önemli bir perspektif sunuyor. 

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, son yaptıkları araştırmada AKP’nin oy oranının yüzde 45’ten yüzde 30’lara gerilediğini açıkladı. Ağırdır, “AK Parti çözülüyor. Bu bir alamettir ama gidecek yer bulamadı” dedi.

YouTube üzerinden katıldığı bir yayında konuşan Bekir Ağırdır, şunları söyledi:

“Yeni partilerin kitleyi yakalama potansiyeli var. En iyi örnek İYİ Parti'nin vücut bulması. İktidar bloğu İYİ Parti'yi engelleyemedi. Sosyolojik bir taban var.

AK Parti oy kaybediyor, kaybetmiyor meselesi değil. Çözülüyor, gidecek yer bulamıyor. Yüzde 45'ten 30'lara düştü. Bu bir alamettir ama gidecek yer bulamadı. Su kaynıyor, çayın altı açık, buhara döndüğü gün fark edeceğiz. Şubat ayı ölçümümüzde AK Parti yüzde 30'un altında idi.

Ahmet) Davutoğlu ve (Ali) Babacan'ın partilerinin ölü doğduklarını sanmıyorum. Tayyip Bey'in beklediğinden de öte mindere davet etmeye çalışan dil karşısında AK Parti bocalıyor. İki oydan birini AK Parti seçmeninden alacaklar.

Koronadan önce yaptığımız ankete göre 100 kişiden 29'u ya borçlanarak, ya yardımlarla karnını doyuruyor. Ocak ayı itibariyle her 100 kişiden 47'si çalışma hayatında. Çalışan her 38 kişiden 30'u ise işini kaybederse geçinemeyecek düzeyde. Yüzde 55'i gelecek kaygısı yaşıyor. İnsanların elinde bir aylık erzak temin edecek paraları yok."

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz 

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums