Plajlar 1.5 metre sosyal mesafe ile açılacak

Plajlar 1.5 metre sosyal mesafe ile açılacak
10.05.2020 - 08:57
960

Kültür Bakanı ve Turizm Bakanı turizm planını açıkladı; gelen her yolcuya sınırda Koronavirüs testi uygulanacak, 1.5 metre sosyal mesafe ile plajlar açılacak

   Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la “Türkiye’nin plajlara açılış programı”nı konuştu. Bakan Ersoy, yarın turizm ülkelerine niyet mektubunu  göndereceklerini belirtti. Ersoy, yurt dışından gelen her yolcuya sınırda Koronavirüs testi uygulanacağını belirtirken, plajlarda, restoran ve kafelerde sosyal mesafenin 1.5 metre uygulanacağını söyledi.

Ersoy, “Yarın bize turist gönderen bütün ülkelere devlet olarak bir ‘niyet mektubu’ gönderiyoruz. Bu mektupta ‘Biz hazırız’ diyeceğiz. Mektupta şunları yazacağız:H avaalanlarında, otellerde, restoranlarda, plajlarda alınan önlemler. Bütün turizm merkezlerindeki hastanelerin yatak, yoğum bakım, solunum cihazı sayıları... Ambulans, ambulans uçak ve helikopter sayıları. Bildiğim kadarı ile böyle bir şey dünya turizm tarihinde ilk defa oluyor.” dedi. 

Ersoy, “Otel ve restoranlarda sosyal mesafe masalar ve koltuklar arası 1.5 metre olarak belirlendi. Ama mesela aynı aile bir masaya oturunca mesafe 60 santim olacak. Otel lobilerindeki koltukların arası, havaalanı ve yemek kuyruklarında sosyal mesafe 1.5 metre olacak. Plaj şezlongları için de aynı uzaklık konacak.” diye konuştu.

Ersoy, “ Sağlık Bakanlığı, haziran ayı başında Antalya’dan başlamak üzere bütün havalimanlarında, Kapıkule ve İpsala’da korona test istasyonları kuracak ve gelen her yolcuya test uygulanacak. Sonucu 5-6 saat içinde alınacak. Gelen yolcunun Türkiye’deki adresi belli olduğu için gerektiğinde anında müdahale edilecek. Testler pasaporttan geçişten önce uygulanacak. En fazla 2-3 dakika sürecek ve yığılmalara yol açmayacak.” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums