Hastanelerin ihtiyaçları koronavirüs önlemlerine takıldı

Hastanelerin ihtiyaçları koronavirüs önlemlerine takıldı
9.04.2020 - 17:18
942

 Koronavirüs için alınan önlemler ve sağlık ürünlerinde maliyetin artması, devlet hastanelerinin acil temin etmesi gereken ürünleri almamasına neden oldu. Onlarca hastane ihaleleri iptal edilmek zorunda kaldı.  

 Devlet hastanelerinin ihtiyaçları için açtıkları ihaleler iptal ediliyor.  Türkiye genelinde onlarca hastane maliyetler yükseldiği için günlük kullanılan temizlik ürünlerinden havalandırma filtrelerine kadar ihtiyaçlarını karşılayamadı. Adana, Bursa, Manisa, Diyarbakır, Samsun ve pekçok ilde benzer durumlar yaşandı.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü’ne, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi, Salihli Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi, Sarıgöl Devlet Hastanesi, Kula Devlet Hastanesi, Demirci Devlet Hastanesi, Gördes Devlet Hastanesi, Selendi Devlet Hastanesi, Akhisar Devlet Hastanesi, Kırkağaç Devlet Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi, Saruhanlı Devlet Hastanesi ile Turgutlu Devlet Hastanesi’nin 2020 yılı 41 kalem tıbbi sarf ve temizlik malzemesi toplu alımı ve 2020 - 2021 yılları arası 18 aylık 753 kalem ilaç ve serum alımı Kovid-19 tedbirleri kapsamında iptal edildi.

Bursa’da bulunan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin fizik tedavi (elektroterapi) ve rehabilitasyon hizmet alımı da koronavirüs tedbirlerine takıldı. Bunun dışında pek çok hastanenin açtığı ihalelere ya katılım olmadı ya da ayrılan bütçe yetersiz kaldığı için hastanelerin günlük ihtiyacı olan ürünler temin edilemedi.

İhale iptallerinde “Dünya genelinde görülen ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından küresel risk olarak tanımlanan ve pandemi (Dünya Genelinde Görülen Salgın Hastalık) olarak ilan Kovid-19 koronavirüs salgını nedeniyle hastanemiz tarafından verilen bazı tıbbi hizmetlerin iptali söz konusu olmuştur. Bu nedenle Bakanlığımızın Kovid-19 genelgesi gereği mücbir sebep kapsamında; Hastanemizce alımı planlanan “15(onbeş) Aylık Fizik Tedavi (Elektroterapi) ve Rehabilitasyon Hizmet Alımı” ihalesinin iptali” ifadesi kullanıldı.

İLAÇ İHALELERİNE GİREN OLMAYINCA İPTAL EDİLDİ

Adana Şehir Hastanesi’nden Samsun’a Edirne’ye kadar çoğu hastanenin açtığı ihaleler iptal edildi. Bazı kurumlar iptal nedeni olarak  “ihaleye teklif veren istekli çıkmaması nedeniyle” ifadesini koyarken çok büyük bir iptalin gerekçesi ise “bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde olması nedeniyle” olarak belirtildi. İptal edilen ihaleler içerisinde temizlik malzemelerinden oksijen tüplerine kadar Koronavirüs döneminde hastanelerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünler yer alıyor.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums