Davutoğlu artık Menderes’i ağzına alma

  • 31.08.2015 00:00

 Hatırlayacaksınız Başbakan Davutoğlu seçim meydanlarında sık sık Adnan Menderes’in kanatları altına sığındı. Menderes’in devrilmesinden, idam edilmesinden kendisine pay çıkartmaya çalıştı. Hattâ hiç alakası yokken kendi İslamcı çizgisini Menderes çizgisi olarak seçmene sunmak için epeyce uğraş verdi. Ama tutmadı. 7 Haziran seçimlerinde AKP iktidarı kaybetti. İşte bunu gören Davutoğlu bu defa 1 Kasım seçimlerinde İslamcılık yerine Turancılığa sarıldı. Şimdi Turancılığı pazarlayacak. Ve davamız dediği ne olduğu açıkça söylenmeyen kapalı kutu bu defa Turancılık olarak seçim meydanlarında dile getirilecek. Hâlbuki Turancılık siyasetinin sahibi var. Turancılığın sahibi MHP oluyor. Bu arada hemen belirtelim İslamcılık ve Turancılık siyasetleri arasında ne kadar esnetilirse esnetilsin hiçbir ortak payda bulunamaz. Çünkü İslamcılık, İslam’dan başka milliyeti ve İslam ümmeti dışında bir mensubiyeti kabul etmez.

 

İSLAMCILIK TUTMADI YANINDA BİR DE TURANCILIK VERELİM

Peki, AKP seçmeni bu yeni ürün Turancılığa tutunacak mı? Tabii ki tutunmayacak. AKP’nin İslamcılar dışındaki, Menderes çizgisine dayanan ve parti bulamadığı için AKP’ye oy veren seçmen bu defa ya sandığa gitmeyecek ya da laik CHP’ye oy verecek. Çünkü Adnan Menderes CHP içinden yetişen, Atatürk ilkelerine bağlı laik bir politikacıydı. İşte yeni gelişmelerin ardından devreye girecek tarihî anımsamayla AKP’ye giden oylar bu defa Davutoğlu’nun yeni ürünü Turancılığa değil laik CHP’ye yönelecek.

Gelelim bütün bunları niye anlattığımıza…

Anlattık çünkü İslamcılık tutmayınca yanında bir de Turancılık verelim diyen Davutoğlu’nun bundan böyle Menderes’in adını ağzına almaması gerekiyor. Çünkü Tuğrul Türkeş, Adnan Menderes’i devirip idamına neden olan 27 Mayıs darbesinin kudretli albayı Alparslan Türkeş’in oğlu. Yine baba Türkeş darbeci hükümetin Başbakanlık Müsteşarı olarak Menderes ve Demokratlara yapılanları planlayan ve uygulayan kişi olarak biliniyor. Bu arada babasından dolayı çocuklar sorumlu tutulamaz tabii. Bu konuda Tuğrul Türkeş’in bir sorumluluğu olamaz. Ama Tuğrul Türkeş’e teveccühün nedeni babasının isminden dolayı oluyor. Amaç, Türkeş’in siyasi mirasını ve kitlesini AKP’ye taşımak olduğundan Davutoğlu artık Menderes’in kanatlarının altına sığınamaz. Yine AKP’nin Adalet Partisi ve ANAP’tan gelen ödünç seçmeni Menderes’i devirip, idamının yolunu açanlara oy vermez.

 

BU ÜLKEDE VATANDAŞ HER SABAH DOLARIN KAÇ LİRA OLDUĞUNA BAKAR

Gelelim olayın ekonomik analizine…

Dolar 2 lira 75 kuruş olunca 7 Haziran seçimlerinde İslamcılık tutmadı. AKP’nin oyları yaklaşık 10 puan geriledi. Bu defa 1 Kasım seçimlerinde dolar üç lira olduğundan Turancılık pazarlamasının da tutmayacağını şimdiden söyleyelim. Çünkü bu ülkede insanlar sabahleyin ilk olarak doların fiyatına bakıp günlük yaşamlarını planlarlar. Doların hızla değer kazandığı ortamda ekonomiyi kimin düzelteceğine dikkat ederler. İşte bu nedenle AKP’nin oyları epeyce gerileyebilir.

Anlayacağınız ekonomi iyi değil. Durum böyleyken AKP’nin ekonomiyi düzeltecek hiçbir tasarımı yok. O hâlde “siyasal güç her zaman iktisadi gelişmenin buyruklarına boyun eğmek zorunda kalır” tezinden yola çıkarsak AKP’nin seçimlerde iyi bir sonuç alması mümkün olamayacak.

suleymanyasar26@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums