MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 4.Bölüm

MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM - 4.Bölüm
21.01.2019 - 13:02
1289

 Türk Harbiş Sendikası Kocaeli şubesine çoğunluğunu diske bağlı Asteriş Sendikasının kadrolarından oluşan yeni bir yönetimin göreve gelmesi ile milli savunma işkolunda çalışanlara morel kazandırmıştı. Gölcükte başlayan bu değişim hareketi diğer askeri işyerlerinde bu doğrultudaki örgütlenme çalışmalarına ivme kazandırmıştı. Bu örgütlenme giderek şube yönetimlerine yansımış , yapılan Genel Kurullarda seçimler kazanılmaya başlanmıştı , bu kazanımlar Türk Harbiş Sendikasının Genel Merkez yönetimini değiştirmeyi hedef haline getirmişti.1992 yılına gelindiğinde şubelerin Genel Kurullarında, 1986 yılında Gölcükte başlayan sendikal mücadele ve değişim hareketi Milli Savunma Bakanlığı işkolunda örgütlü olan Harbiş Sendikasının Genel Merkezini değiştireceği kesinleşmişti, bu durum bizim hedeflerimizi değiştirmişti. Harbiş Kocaeli şubesinin yapacağı Genel Kurulu bizim için önem kazanmıştı , şube yönetiminden bir kişinin Genel Merkeze gideceği kesinlik kazanmış olması Harbiş Sendikası Kocaeli şubesinin Genel Kurul seçiminde yönetimin birinci yedeğine seçilenin şubede boşalan bir kişinin yerine tüzük gereği yönetime davet edilecek olması işyeri parti komitesinden birimizin yönetimin birinci yedeğine seçilmemiz halinde profesyonel sendikacı olarak şube yönetiminde göreve gelmiş olacaktı. Bu doğrultuda şube Genel Kurul seçimine yönelik örgütlenme çalışmalarına başlamıştık. Sık sık ev toplantıları yapmaya başlayıp mevcut şube yönetiminde kendimize yakın gördüğümüz kimi yöneticileri evinde ziyaret edip nabız tutmaya çalışıyorduk, bu toplantılar sonucunda benim aday gösterilmem yönünde görüş birliği ortaya çıkmıştı. Bu durumda benim öncelikle işyerlerindeki delegeler üzerinde bir ön çalışma yapıp ondan sonra kararımı yoldaşlarıma bildirmemin doğru olacağını kendilerine bildirmiştim ve işyeri parti komitesi uygun görmüştü. Delegeler üzerinde yaptığım ön çalışmada beklediğimizin üzerinde bize bir desteğin olduğunu görmemiz bize moral kazandırıp bizi umutlandırmıştı ve adaylığımı açıklamıştık, kongreye giden süreçte yaptığımız çalışmalarda gayri ahlaki davranış ve söylemlere maruz kalmıştım, fakat bu durumu yoldaşlarımla paylaşmamıştım, yapılan Genel Kurul seçiminde yönetimin birinci yedeğine seçilememiştim ama önemli bir oy almıştık.

Üzülerek belirtmeliyim ki ; Türk Harbiş Sendikasının içerisinde verilen bu mücadelenin ulaştığı üst noktadan sonra sendika içi demokrasinin önünün açılamaması çoğulcu ve katılımcılığın önüne set çekilmesi gibi izlenen sendikal politikalar Türk Harbiş Sendikasında beklenen yenilenme umudunu güçlendirememiş ; bir sonraki seçimleri kazanmaya endeksli kısır politikalar izlenmesi ile Asteriş Sendikasının kurulmasıyla başlayan demokratik sendikal mücadelede ödenen bedeller ve harcanan emeğin heba olmasını görmek bizim açımızdan çok üzücü bir durum olmuştu. Kanımca 1980 askeri darbe öncesi Türkiye Madeniş Sendikasının Asteriş Sendikasına karşılıksız olarak verdiği hertürlü desteği unutmamak gerekir, bu katkısını 1978 yılında İstanbul - Pendikte düzenlenen 3 günlük A tipi ve Balıkesir’e bağlı Gönen ilçesindeki “İşçi Üniversite”lerinde düzenlenen 1 haftalık B tipi sendikal ve politik eğitim seminerlerine katılarak gözlemlemiştim.

 

Mustafa YURTSEVER

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums