MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM -3.Bölüm

MUSTAFA YURTSEVER: TKP’nin SÖZLÜ TARİH ANLATIMINDA KENDİ HİKAYEM -3.Bölüm
23.12.2018 - 09:09
1200

 1987 yılında Tip Genel Başkanı; Behice Boran ile TKP’nin Genel Sekreteri ; Haydar Kutlu Brüksel’de yaptıkları basın toplantısında iki partinin TBKP çatısı altında birleştiklerini açıklamışlardı. Bu açıklamadan 3 gün sonra Behice Boran vefat etmişti. Bundan sonraki süreci Nihat Sargın ile Haydar Kutlu’nun yürüteceği anlaşılmıştı. Nihayetinde dünya ve Türkiye kamuoyunun beklediği an gelmişti ; Kutlu ve Sargın , Türkiye’de komünist partisini resmen kurmak üzere dönüş yapmış ,Ankara Esenboğa Havalimanına indikleri an gözaltına alınıp 2 ay gözaltında kaldıktan sonra tutuklanmışlardı.

1988 yılında tutuklu iken Kutlu ve Sargın “Sorgu” adında bir kitap yazdıklarını ve bu kitabın piyasaya sürüldüğünü gazetelerden okumuştum. Kitaba nasıl ulaşacağımı düşünür iken , O tarihte Türk Harbiş Sendikası Kocaeli şubesinin yaptığı danışma kurulu toplantısına katılmıştım. Toplantı başlamadan, toplantı salonuna elinde Kutlu ve Sargın’ın “Sorgu” kitabı olan genç bir işçi arkadaş salona girmişti, yanımda oturan arkadaşıma sormuştum “Bu işçi arkadaşı tanıyor musun?” . Arkadaşı tanıdığını Gölcük Tersanesinin x bölümünde çalıştığını bana söylemişti , daha sonra o işçi arkadaşın çalıştığı bölüme gitmiş kendisiyle tanışmıştım sendikal ve politik konularda görüş alış-verişinde bulunmuştuk, daha sonra Kutlu Sargın sorgu kitabını almak istediğimi nereden temin edebileceğimi sormuştum, kendisi bana kitabı temin edebileceğini söylemiş ; kitabı kısa zamanda bana ulaştırmıştı , çok memnun olmuştum . Böylece ortak politik yönümüzün olması bizi kısa bir süre içerisinde samimi bir duruma getirmişti, ilerleyen zamanda bu arkadaşı tanımama vesile olan diğer işçi arkadaşım ile de bir bağ kurduk , görüşmelerimiz birbirimizi sanki yıllardır tanıyormuşçasına çok samimi bir havada geçiyordu, öğle yemeğinden sonra sık sık buluşup güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulunuyorduk.

Biz üç arkadaştan ikimizin Asteriş Sendikası geçmişi olması nedeniyle TKP’nin sendika politikasını biliyorduk, bu doğrultuda bir sendika politikası oluşturmamız zor olmadı. Harbiş sendikası Kocaeli şubesinin yönetiminde Asteriş sendikasının kadroları olmalarına rağmen sendika içi demokrasinin işletilmemesi katılımcılık ve farklılıklara yaklaşımları konusunda eleştirilerimiz oluyordu. Bu süreç birlikte hareket etmemizi sağladı giderek ilişkilerimizde birbirimize güvenme ve birlikte hareket etmemizi sağlamıştı. Temel sendikal düşüncemiz yenilenme , açıklık ve sendika içi demokrasinin işlemesi, çok sesliliğe tahammül edilmesiydi, üçümüz bu konuda hem fikirdik. Bu samimiyetimiz ve birlikteliğimizin sonucunda kendiliğinden adı konulmamış TKP işyeri komitesini kurmuştuk. İlerleyen zamanda tersanede parti sempatizanı bir işçi arkadaş ile tanışmış, partinin işyeri komitesine katılmıştı. Tersanede dört kişiden oluşan TKP işyeri komitesini oluşturmuştuk. Gölcükte Nevzat Cingirt ile tanışmıştık, zaman zaman birlikte toplantılar düzenliyorduk bununla birlikte ailece görüşmelerimiz de başlamıştı, böylelikle daha da samimi bir bağımız oluşmuştu.

Bu görüşmelerimiz devam ediyor iken bir gün Nevzat bana partiye üye olup olmadığımı sormuştu , ben kendisine üye olmadığımı söylemiştim ardından bana üye olmak isteyip istemediğimi sormuştu bende eğer uygun görülürse üye olmak istediğimi iletmiştim. Nevzat yoldaşıma kişisel bilgilerimi aktarmıştım ve takriben 2-3 hafta sonra Nevzat ile görüşmemizde partiye üyeliğimin kabul edildiği bilgisini vermişti, parti adımı da söylemişti fakat o heyecan ile aklımdan uçup gitmişti , parti ile bağımı kuran ve parti üyeliğimi sağlayan Nevzat yoldaşıma minnettarım..

MUSTAFA YURTSEVER

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums