HALUK TEKELİ: EN KRAL ARKADAŞIM ESAT

HALUK TEKELİ: EN KRAL ARKADAŞIM ESAT
18.11.2018 - 01:16
1730

 Buca cezaevinin kapısı açıldığında içeri giren iki kader arkadaşının aynı davadan yargılanmış olması dışında benzeyen hiç bir yanı yoktu. Zaman içinde tanıdıkça bu kanaatimiz derinleşti. Gözleri ışıl ışıl olan ve gelir gelmez hemen kendi yatağına oturan, etrafına neşe saçandı Esat. Öğretmendi, Metris'ten sevk olmuştu. Daha ilk dakikalardan kahkahaları ortalığı neşelendirmeye başlamıştı.

Her eve lazım denilen bir beceri sahibi, inanılmaz çalışkan bir insandı. Erken yatar, erken kalkar ve elindeki o küçük kutu ile her işimizi görürdü. Isıtıcı yapar, top diker, etrafı temizler, masaları hazırlar, çamaşır yıkar, atom karınca gibi gezinirdi.

Sabah sporunu birlikte yapar, sonra top oynardık. Coşkun abi" Esat dur biraz bunlar zaten tembel,bırak işlerini yapsınlar "dediğinde , "ya hocam beni arkadaşlarıma hizmet etme zevkinden mahrum etme" diyecek kadar dost canlısıydı.

Bingöl, Kiğı'lıydı. İdare şeftali verdiğinde" arkadaşlar bunun hepsini benim yemem gerekir" derdi. Neden diye sorunca "bizim köyde şeftali yoktu, benim bu yaşıma kadar olan açığımı kapatmam lazım" der kahkahayı basardı. Durur durur "ben size bir karpuz keseyim" diye ayaklanır yaşantımızın zor ve sıkıcı zamanlarını yaşanır kılmaya çalışırdı.

Yüzlerce anı gözümün önünde nasıl sağlık fışkırırdı yüzünden. TKP Gölcük davası sanığıydı aynı zamanda. Oradakileri Metrisi anlatırdı. "EN KRAL ARKADAŞIM" onun beylik sözüydü. Böyle dile getirirdi sevgisini. Asla kimseyi incitmez, yanlışlıkla birini üzerse hemen Talcid içer, yorganı kafasına çekip uyurdu. Mutlaka özür dilerdi, yanlış yapmışsa. Neşe ile gönül alırdı. Hepimizin herkesin sevgisini kazanmıştı. Buca'da böyleydi, sonrasında birlikte olduğumuz Çanakkale'de. Bu kadar temiz bir insanın akciğerine konan kanser ne kadar acımasız. Sabah Esma Alkan aradığında inanamadım. Nuray haberi doğrulayınca yaşam ne kadar kısa diye düşündüm. En kral arkadaşımız neden bu kadar acele ettin, sen yaşama yaşam sana çok yakışıyordu. Güzel insan en güzel duygular seninle eksik kaldı, hoşcakal bile diyemedik sana.

Foto: Haluk Tekeli, Esat Burcu, Ali Uğur ve İbrahim Çarboğa ile birlikte İzmir Buca Cezaevi

Haluk TEKELİ: 29 Kasım 2015 / İZMİR

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums