Ali Bayramoğlu: Muhalefet birleşirse siyasi dengeleri değiştirir

Ali Bayramoğlu: Muhalefet birleşirse siyasi dengeleri değiştirir
30.10.2018 - 08:37
1266

 Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu muhalefetin yerel seçimlerde organize olmasıyla bütün siyasi dengeleri değiştirebileceğine dikkat çekti.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Ali Bayramoğlu, AKP'nin MHP ile kurduğu ittifakın siyaset dilini, niteliğini ve olası sonuçlarını değerlendirdi. Bayramoğlu, AKP ve MHP ittifakının yürüttüğü politikaların, konuşularak çözülecek sorunların dahi önünü tıkadığını söyledi:

"AK Parti ve MHP arasında bir ittifaktan öte bir şey olduğu kanaatindeyim. Siyasete karşıtı, toplumsal siyasi alanı bir tehdit ve tehlike merkezi olarak gören, oraya asayiş gözlükleri ile bakan, otoriter bir politika izleyen bir ittifak.

Bunun pek çok nedeni var. Kürt meselesinde yaşadıkları, Ortadoğu’yu algılamaları, tehdit algıları, genel siyasi pozisyonları bunun bir nedeni. Darbe girişimi sonrası yaşanan kaos, bir diğer nedeni.

Yani bir tür daha sağ dediğimiz, geleneksel siyaset karşıtı ve anti-Kürt, yani Kürt meselesindeki asayişçi tutumu bir yapıştırıcı olarak kullanan bir koalisyon. Son derece olumsuz tabii Türkiye’ye getirdikleri. Sorunların konuşularak çözülmesi gibi çok basit tanımların bile önünü tıkamış durumda."

AKP-MHP ittifakının yerel seçimler öncesi yaşadığı af tasarısı, Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Öğrenci Andı gibi krizleri değerlendiren Bayramoğlu, MHP ile AKP arasında, otoriter politikaları kim yönlendirecek, kim daha öne geçecek tartışmasına endeksli bir dizi ayrışma yaşandığını söyledi:

"Ayrıştıkları noktalar var tabii. Biri daha milliyetçi, diğeri daha dindar noktalardan bakıyor. İşte en son ayrıştıkları ‘Andımız’ tartışmasında bu ortaya çıktı. Peki, bu tartışmalar nerede ortaya çıktı? Rahip Brunson meselesinde ortaya çıktı. Emeklilik meselesi pek sayılmaz… Yine Kürt meselesi, yani Kürtlere yönelik anti tavırda ortaya çıktı. Ondan önce af tartışması oldu. Bunların hepsi AK Parti ve MHP arasında çatlak demeyelim de, farklılıkları ifade ediyor. "

MHP Lideri Devlet  Bahçeli’nin yerel seçimler için söylediği 'yeni rejimin bekası için önemli bir yerde duruyor' açıklamasını değerlendiren Bayramoğlu, seçimlerde özellikle büyükşehirlerin kaybedilmesi, mevcut rejimde çok fazla bir değişiklik yaratmayacağına dikkat çekiyor.

Bayramoğlu, "İstanbul, Ankara’yı AK Parti kaybederse tabi çok ciddi bir durum olur. Bunun sonuçları ne olur onu hep birlikte bekleyip, göreceğiz. Ama ben bunların olacağını sanmıyorum. Ankara’dır riskli olan. Diğer şehirlerde muhalefet sıkıntısı var. Kuvvetli adaylar yok. MHP’nin oyları bölüp, AK Parti’yi engelleme ihtimali Ankara’da var. Yani diğer bölgelerde AK Parti yüzde 40-41 civarı oy alır. Ya da bunun biraz daha altında oy alabileceğini düşünüyorum. Bu onlar açısından kriz yaratmaz. Yerel seçimlerden sonrasına dair bir beklentim yok, maalesef yok. Keşke olsa" dedi.

 
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums