Eski ANAR Genel Müdürü İbrahim Uslu: İktidar ortaklarının fikir ayrılıkları derinleşirse erken seçim

1.02.2021 - 09:22
4017

 Eski ANAR Genel Müdürü, araştırmacı İbrahim Uslu, erken seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “İktidar ortakları bazı konularda fikir ayrılıkları yaşıyor. Fikir ayrılıkları derinleşirse, uzlaşamazlarsa ortaklık sürdürülemeyebilir ve erken seçim kaçınılmaz olur” diyen Uslu, “Tahminim 2021 içinde bir erken seçim olabileceği yönünde” görüşünü ifade etti.

Cumhuriyet’ten İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Uslu, “Bağımsız seçmen diye geçen seçmen profili var. Farkındalık ve bilgi seviyeleri yüksek. Bir karar veriyorlar ve seçimde oy kullanıyorlar. Oran neredeyse yüzde 25. Genç kuşaklar sisteme katıldıkça seçmenin oranı da artıyor" diye konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından siyaset gündemine oturan Z kuşağı ile ilgili de konuşan Uslu, "Benim kızım da Z kuşağı. Yunan mitolojisiyle daha çok ilgileniyor, siyasetçilerin 15-20 yıl önce ne yaptıkları hiç ilgisini çekmiyor.. Siyasetçilerimiz Z kuşağını anlamıyor. Zamanla anlayacaklar, anlamayan oy alamayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun SSK genel müdürlüğü dönemine işaret ederek, “Z kuşağı bilmiyor. Bunları gençlerimize hatırlatmamız gerekiyor” demişti. Erdoğan’ın Z kuşağı açıklamasının ardından, Twitter’da ‘Z kuşağı bilmez’ etiketi gündemin birinci sırasına yerleşmişti.

Muharrem İnce değerlendirmesi

Yeni bir parti kuracağı konuşulan ve CHP'den istifa edeceğini açıklayan Muharrem İnce meselesine de değinen Uslu, şu görüşleri belirtti:

"Parti kurulduktan sonra nasıl bir kadro ve söylemle hareket edeceği ve siyasetin o günkü koşulları o partinin geleceğini etkileyen faktörler. Öyle bir iddia ile ortaya çıktılar ki ben bu iddianın çok ikna edici olduğunu düşünmüyorum. Şimdi mesela MHP’nin Türk milliyetçiliğinden uzaklaştığını, Saadet Partisi’nin dinden uzaklaştığını iddia ettiğinizde onların tabanı buna ne kadar ikna olabileceklerse, CHP’nin Atatürkçülükten uzaklaştığını iddia ettiğinizde de tabanı ancak o kadar ikna edersiniz."

“Seçim ilk turda bitmeyecekmiş gibi duruyor”

Uslu, “Geçen seçimlerden önce “Muhalefet ortak adayla gidemezse Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 ile seçimi kazanacağını” söylemiştiniz. Öyle de oldu. Şimdi yine mi aynı “hata”yı yapacaklar, yoksa artık Erdoğan aynı noktada mı değil?” sorusuna da şöyle yanıt verdi:

"Şu an orada değil. Kamuoyu desteği yüzde 50’nin altına düşmüş görünüyor. Öyle olunca seçim ilk turda bitmeyecekmiş gibi duruyor. Tabii yarın seçim olmadığı için bunu da bir seçim tahmini olarak düşünmeyin lütfen. Seçim atmosferi içine girildiğinde yapılan tahminler daha sağlıklı oluyor çünkü. Sadece şunu söyleyebilirim, partiler içinde kendi adayımızla çıkalım diyenlerin sesi, ortak adayla çıkalım diyenlere oranla daha gür. Hatta liderler arasında bir fikir birlikteliği olduğunu düşünmüyorum. “

“Seçmeninin önemli bir kısmı aslında Erdoğan’ın ekonomik sorunları çözemeyeceğini düşünüyor”

Bazı anketlerdeki “ekonomik sorunları kim çözer” sorusuna Erdoğan yanıtı verildiğine ilişkin de konuşan Uslu, şöyle dedi:

"Doğru ama orada bir şeyi atlıyorlar. Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 50’lerin biraz altındayken “Erdoğan bu sorunu çözer” diyenlerin oranı yüzde 38... Dolayısıyla kendi seçmenlerinin önemli bir kısmı aslında Erdoğan’ın ekonomik sorunları çözemeyeceğini düşünüyor. Oysa DEVA Partisi’ne oy vereceğini söyleyenlerin neredeyse tamamı Ali Babacan’ın ekonomik sorunları çözeceğine inanıyor. Acaba hangi liderin durumu daha iyi? Bu tabloya bakıp “Seçmen muhalefete güvenmiyor” demek bir istatistik illüzyonu."

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums