Nerede Aborjinler, nerede Kızılderililer?

  • 25.04.2015 00:00

 Türkiye’de solun epey bir bölümünün anti kapitalist olmaktan ziyade sadece ve basitçe anti emperyalist olduğunu eskiden beri bilirdim. Ama Başbakan Davutoğlu’nun da mükemmel bir anti emperyalist olduğunu hiç düşünmemiştim doğrusu. Vallahi öyleymiş!

Bakın ne güzel saydırmış emperyalizme ve emperyalistlere:

O zaman biz de Katolik tarihinin dosyalarını açarız. Engizisyon’dan kaçanların nasıl ülkemize geldiğini anlatırız. Avrupa tarihini açacaksak Afrika’da, Asya’da neler yapıldığını sorarız. Nerede Aborjinler, nerede Kızılderililer, nerede Afrika kabilelerinin çoğu?

Anne tarafımdan atalarım 1492’de engizisyonlardan kaçıp buralara gelen Yahudilerden olduğu için, Başbakan’ın Katolik tarihinin dosyalarını açıp bizim adımıza hesap sormasını isterdim, ne yalan söyleyeyim.

Üstelik, mümkün olsa da, İspanyollardan değil, o çok eski atalarımdan hesap sorsa! “Ya Hristiyan olacaksın, ya öleceksin, ya da basıp gideceksin” denildiğinde, Hristiyanlığa geçip orada kalsalar, ben bugün ne güzel İspanyol olacaktım!

Davutoğlu’nun derdi hesap sormak değil ama.

Demek istediği şu: “Ne varmış biz Ermenilere soykırım uyguladıysak? Siz de aynısını yaptınız. Rahat bırakın bizi.”

Bu Başbakan’ın danışmanlarından biri Ermeni. Etyen Mahçupyan hiç mi ikaz etmiyor Davutoğlu’nu?

Mahçupyan’ın siyasî tercihleri bir yana, herhalde “Siz öldürdünüz, biz de öldürürüz, en doğal hakkımızdır” iddiasının biraz gülünç olduğunu bilir. Bu kadarına kafası basar.

Davutoğlu’nunki ise belli ki basmıyor.

Geçtiğimiz 70 yıl boyunca dünyada hiçbir devlet insan öldürürken “Ne var yahu, Almanlar altı milyon kişiyi öldürdü, biraz da biz katlediyoruz, ne karışıyorsunuz” diyerek kendini savunmadı. Hutular Tutsileri öldürürken de böyle demedi, Sırplar Boşnak öldürürken de demedi. Başkalarının yaptığı bizim yaptığımızı haklı çıkarmaz diye düşünebiliyorlardı herhalde.

Başbakan’ın kafası şuna da basmıyor anlaşılan: Sana yöneltilen suçlama karşısında sen de Avrupalıların Asya’da, Afrika’da yaptıklarını gündeme getirirsen, aynı şeyi yaptığını itiraf etmiş oluyorsun. “Yapmadım” demiş olmuyorsun. “Tamam, yaptım, ama sen de yaptın” demiş oluyorsun. Üstelik, onların başka topraklarda yaptığını sen kendi vatandaşlarına yapmışsın.

Engizisyonlar farklı; Kral Ferdinand ile Kraliçe İsabella’nın öldürdükleri ve deport ettikleri kendi vatandaşları.

Ama sanırım şu bilgi Davutoğlu’na ulaşmamış:

Engizisyonlar 520 yıl önce yaşandı. Günümüz İspanya hükümeti, “Bizden sonra bir sürü devlet kendi vatandaşlarını katletti, deport etti. Karışmayın lan bize” demiyor. Atalarının İspanya kökenli olduğunu kanıtlayan kişilere (kanıtlamak zor değil) vatandaşlık veriyor.

ronmargulies@btinternet.com

http://marksist.org/icerik/Yazar/1537/Nerede-Aborjinler,-nerede-Kizilderililer

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums