Yunan halkı tekrar

  • 22.09.2015 00:00

 Bazı küçük notlar :

- Yunan halkı, yeryüzündeki birçok halk gibi macerayı sevmiyor..Herşeye rağmen göreceli olarak mevcutlar içinde en güvenli, en refah, en demokratik olan AB'de, Euro'da kalmayı seçtiler..

- Halk, politik sistemin gırtlağına kadar yolsuzluğa batmış eski aktörleri yerine, hatalarına rağmen yeni, genç, samimi, dürüst olanı, Çipras'ı tercih etti… Ona ikinci bir şans vermekte hiç tereddüt etmedi..

- Siriza'dan 30 vekille birlikte ayrılıp seçime ayrı bir parti olarak giren ve ulusal paraya dönmek isteyen sol platform %2.8 le barajı aşamadı ve meclis dışında kaldı..

- Siriza ve Anel (Bağımsız Yunanlılar) toplam 300 sandalyeden 155 ini alarak hükümet kurmayı garantilediler… Çok farklı ideolojik köklerden gelmelerine rağmen aralarındaki uyum şaşırtıcı..

- Faşist Altın Şafak ocak ayındaki seçimlere göre oylarını yükseltti ve %6.95 le 3. parti oldu… Seçimlerin en olumsuz sonucu bu bence..Siriza başarısız olursa sırada onlar bekliyor !..

- Seçime katılım çok düşük.. Yaklaşık %56 ile Yunanistan tarihinin en düşük katılımlı seçimi gerçekleşti.. Katılımın azlığı, halkın çaresizliğini, "kime oy verirsem vereyim bir şey değişmiyor, bu kemer sıkma politikalarından kurtuluş yok galiba" duygusunun hakim olduğunu gösteriyor..

- Siriza'nın işi hiç kolay değil ; bir yandan karşı oldukları ve imzalamak zorunda kaldıkları bir memerandumu uygulamak zorundalar, diğer yandan emekten yana sosyal politikaları hayata geçirmek istiyorlar.. Bu ikisini bir arada nasıl hayata geçirecekler, buna ikna edici bir cevap verene rastlamadım henüz..

- Yolları açık olsun..Herşeye rağmen bir sol partinin iktidar olması insanı heyecanlandırıyor.. Darısı HDP'mizin başına..

YAZININ TAMAMI

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums