MUTLULUK VE HÜZÜN

  • 10.04.2015 00:00

Doğada ve insan yaşamında, zıtların farklılığı ve birlikteliği gibi bir olgu vardır.

İyilik ve kötülük

Yaşam ve ölüm

Savaş ve barış

Sevgi ve nefret

Mutluluk ve hüzün gibi. Örnekler, arttırılabilir.

İnsanlar, yaşamlarında bu farklı kavramları ayrı ayrı yaşarlar. Ama zaman zamanda aynı anda birlikte yaşamak zorunda da kalabilirler.

 Bugün 11 Nisan. Bundan tam 4 yıl önce sevgili dostum, ağabeyim Ruşen Hakkı'yı kaybettik. O ne zaman başım sıkışsa her şeyi paylaştığım bir arkadaşım, büyüğüm, ağabeyim idi. 1976 yılında Kocaeli'ye ilk atandığımda tanıma fırsatı buldum. 11 Nisan 2011 yılında vefat edene kadar çok güzel günlerimiz ve anılarımız oldu.

 Grev ziyaretlerinde birlikte olduk. O bu ziyaretlerde güzel şiirlerini okur, emek mücadelesi veren işçilere moral verirdi.

 Sivil toplum örgütlerinin etkinliklerinde beraber olurduk. Örneğin öğretmenlerin 12 Eylül'den sonra kurdukları ilk öğretmen sendikası Eğitim-İş sendikasının kuruluşuna yaptığımız etkinlik ve çalışmalara yazılarıyla çok katkı verdi.

 Sanat etkinliklerinde, imza günlerinde ve söyleşilerde beraber olduk. Özellikle, söyleşi ve imza günlerinde, eski Adalı lokantasında ikişer tek rakı içer, gelen konukla sanat sohbetleri ederdik.

 R. Hakkı sözü özü doğru, yalan dolan bilmeyen, adam gibi bir adamdı. Kimseyi kırmayan kavgayı bilmeyen insan canlısı bir insandı.

 Hala onun yokluğuna alışamadım, onun yokluğu içimde derin bir hüzündür. Ölmeden bir gün önce yoğun bakımda iken, konuşmadan görme şansım oldu. Fazla yormamak için erken gitmek istediğimi söyleyince, gözlerini kaldırarak biraz daha kal der gibi işaret etti. Biraz daha kalıp ayrıldım. Bu son görüşmem oldu.

 Evet bugün 11 Nisan 2015 sevgili oğlum yeni bir yaşama adım atıyor. Bundan sonraki yaşamını Seda ile birlikte sürdürecek. Yani yeni bir kızımız daha olacak. Bu ailemizi ve bizleri çok mutlu ediyor. O nedenle hüzün ve mutluluğu birlikte yaşıyorum. R. Hakkı oğlum Bilen'i çok severdi. O da bu mutlu günümüzde bizle birlikte olsa ne güzel olurdu. Biliyorum ki Ruşen abide çok mutlu olurdu.

 Seni çok özlüyoruz, rahat uyu sevgili Ruşen Hakkı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums