Neyi kutluyorsunuz siz orada?

  • 19.05.2019 00:00

 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl dönümü bugün. Mustafa Kemal’in Samsuna çıkışı. Önemsiz bir tarih mi? Hayır. Ama acaba Cumhurbaşkanının kutlama çağrısına icabet etmenin zorunlu olduğu bir tarih mi? Hayır. Adı üstünde gençlik ve spor bayramı. Öyleyse CHP Genel Başkanı, ana muhalefet lideri sayın Kılıçdaroğlu’nun, Erdoğan’ın bu törene katılması çağrısına icabet etmesini zorunlu kılan ne var?

Hiçbir şey…Eğer altında başka şeyler yoksa !

Bir yandan tek adam rejimini eleştireceksiniz, otoriter bir rejim olduğunu söyleyeceksiniz sonra da bu çağrıya icabet edeceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Bugün sürmekte olan otoriter rejimin alternatifi biziz diyeceksin ama sonra Erdoğan’ın çağrısına yelyepildek koşarak gideceksiniz. 19 Mayıs her yerde kutlanıyor, sen de Ankara’da alternatif kutlama yap mesela. Madem ki bugünkü otoriter siyasi rejime alternatif olduğunuzu söylüyorsunuz.

Üstelik tam da 23 Haziran’da yapılacak İstanbul seçimlerinin arifesinde böyle bir tutum sergiliyor CHP. İstanbul seçimi kuşkusuz çok önemli ama her şey de değil, ya sonrası?

CHP olarak eğer geleneksel çizginiz olan devlete zeval gelmesin çizginizi referandum, milletvekili dokunulmazlıklarında olduğu gibi yine devam ettirecekseniz maalesef hiçbir şey güzel olmayacaktır.

Açlık grevlerindeki çocuklarının yaşamı için feryat eden anaların polisçe coplanmaları, yerlerde sürürüklenmelerine karşı nice sonra yasak savma kabilinden bir demeç verdi Kılıçdaroğlu ama analar Meclis’te protesto eylemindeyken neden onların yanında değil? Neden açıklamasını onların yanında yapmadı? Neden anaların talebi olan Adalet Bakanı ile görüşme talebine ana muhalefet partisi lideri olarak destek verip bunu Meclis’te ağırlıkla dile getirmedi veya getirmediler?

Sporunu bıraktım, gençlik bayramı bu . Gençliğin bugün bayram yapacak hali mi var? Hapishanelerde yatanların yaş ortalaması çok açık, çoğunluğu genç. İşsizlerin yaş ortalamasında genç işsizler çok daha yüksek oranda. Üniversitelerde akademik özgürlük taleplerine karşı coplanan yine onlar. Gençliğin bir gelecek hayali bile yok bugün.

Neyi kutluyorsunuz siz orada?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums