Avrupalı Türkiye mi Ortadoğulu Türkiye mi?

  • 5.02.2015 00:00

 İki gün sonra sandık başına gidip oy kullanacağız. Her seçimi özel koşullarında değerlendirmek mümkün olsa da, 2 gün sonraki seçim pek çok açıdan öncekilerden farklı. AKP’nin ‘usta’lık dönemi olarak tanımladığı 2011-2015 dönemi, Türkiye’nin temel hak ve özgürlükler başta olmak üzere pek çok alanda geriye gittiği dönem oldu. Avrupalı olmak isteyen Türkiye yerini Ortadoğulu olmayı tercih eden ülkeye bıraktı. Dahası AKP için Ortadoğulu olmak bir bizatihi tercih oldu.


HIRSIN KURBANI TÜRKİYE
 
Son dönemde, ilk iki dönem elde edilen tüm demokratik kazanımlar birer birer kayboldu. Düşünce ve ifade özgürlüğünde, basın özgürlüğünde, din ve vicdan özgürlüğünde, ekonomik hak ve özgürlüklerde, hukukun üstünlüğü alanında dünya sıralamasında hızla gerilere düştük.

Neden?
 
Tüm bunları, bir insanın hırsı ile açıklamak mümkün mü?
 
Tüm bunları, bir insanın ülkeyi tek başına yönetme, her şeyi belirleme, baştan aşağıya dönüştürme isteği ile açıklamak mümkün mü? Kim bilir belki de.

Ama şu bir gerçek ki, bazen bir insanın kişisel hırsları ülkenin felaketine yola açabiliyor. Tarih böyle insanların örnekleriyle dolu.
 
GETTOLAR ÜLKESİ TÜRKİYE
 
İnsanın hırsları ülkenin demokrasiden uzaklaşmasına, kazanımların kaybedilmesine, çoğulculuktan çoğunlukçuluğa dönüşmesine yol açabiliyor. AKP güçlü iktidar olarak, kendisine destek veren farklı kesimleri yok sayarak kendi kimliğini topluma üst kimlik olarak dayatmayı tercih etti. Devlet imkanları kullanılarak izlenen bu politika, toplumda zihinsel bölünmeyi derinleştirdi. Bu siyasallaşma ve siyasal dil AKP'liler dışında kalan tüm toplumsal kesimleri içe kapattı. Her toplumsal kesim kendi gettosuna çekildi. Her toplumsal cemaat içe kapanarak güvenliğini sağlayacağını düşündü. Son 4 yıllık süreçte yaşadığımız adım adım bu oldu. Bu toplumsallaşma değil tam tersine cemaatleşmedir. Türkiye bugün toplum değil cemaatler/gettolar toplamıdır.

SEÇİM BİR FIRSATTIR
 
Bu tabloyu değiştirmek için 7 Haziran bir fırsat. 7 Haziran seçimleri farklı toplumsal kesimlerin hapsoldukları bu gettolaşmadan/cemaatleşmeden kurtulması için, Türkiye'nin gettolar/cemaatler toplamından çıkıp toplum olabilmesi için bir fırsattır. Farklılığın zenginlik değil, gizlenme unsuru olduğu bu hal Türkiye'yi Avrupa ve dünyadan uzaklaştırdı. Türkiye hızla Ortadoğulu ülke haline geldi. Demokratik kazanımlar azaldıkça artan otoriter doz, ülkeyi dünyadan kopardı.

7 Haziran'da yapacağımız tercihi iki dünya arasındadır. Ya Avrupalı ve dünyalı Türkiye olacağız ya da Ortadoğulu.
 
Oyunuzu kullanının. Bir 'oy'un çok şey değiştirebileceğini unutmayın. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums