Melih ALTINOK
Melih ALTINOK Gazete: Sabah GAZETESİ

S400’leri Türkiye değil ABD istedi

  • 24.07.2017 00:00

 S400 hava savunma sistemi için görüşmeler yürüten Ankara ve Moskova epey yol aldılar.

Her iki taraftan yapılan açıklamalarda, roket bataryalarına ve maliyete dair somut rakamlar telaffuz ediliyor.
Ortada NATO sözleşmesine dair bir sıkıntı yok. Yani Türkiye'nin NATO üyeliği, tedarik konusu da dahil, çok yönlü bir politika izlemesine engel değil.
Ancak yine de, Türkiye'nin üyesi olduğu NATO, işlevselliğinden ziyade doğuya karşı batı bloğunun en sembolik kurumu olduğu için gözler patron ABD'ye çevrili.
Dün, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford, "Eğer Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alsaydı bu endişe verici olur. Fakat henüz böyle bir şey yapmadılar" ifadelerini kullandı.
Pardon ama ne olmasını bekliyordunuz Sayın Dunford?
Sizce, 1952'den beri NATO'ya üye olan Türkiye, paktın fiili düşmanı Rusya'dan S400 Hava Savunma Sistemi almak için harekete geçmekte neden bu kadar hevesli?
Ülkenizin, 15 Temmuz'daki ve sonrasındaki tutumunuzdan olabilir mi mesela...
Çünkü darbeci subaylara, Türkiye'deki ABD üslerine sığınma hakkı veren, 15 Temmuz'un bir numaralı şüphelisi Gülen'i ve adamlarını barındıran Rusya değil sizdiniz.
Şimdi de kalkmış, Ortadoğu'daki en sıkı NATO müttefikinizi doğuya kaptırma başarısızlığınızın faturasını bize mi kesmeye kalkıyorsunuz.
Bu arada, Obama döneminden kalma tüm yükleri ABD'nin omuzlarından atacağı vaadiyle işbaşına gelen Trump, bakalım ABD müesses nizamının Türkiye politikasına ne zaman el atacak, merak ediyorum.

***


O özrün artık zamanı geldi Kemal Bey

Hakan Çelik'e konuşan Birleşik Krallık Büyükelçisi Richard Moore "Darbe girişiminin arkasındaGülen hareketinin olduğunu iyi biliyoruz" demiş.
Kemal Bey bakın, NATO, İngilizler ve neredeyse tüm dış kamuoyu 15 Temmuz'un bir senaryo olduğu tezinden caydılar.
Hatta, uluslararası arenada yükselen bu dalgayı lehine çevirmek isteyen FETÖ lideri Gülen dahi inkârdan vazgeçip sıyrılma aşamasına geçti.
Geçtiğimiz günlerde bir röportaj veren Fetullah, "Bu işin arkasında ulusalcılar olabilir" diyerek 15 Temmuz'un bir darbe girişimi olduğunu kabul etti.
Artık direnmeyin Kemal Bey.
"Kontrollü darbe" ısrarınızın siyasi taktik bir hata olduğunu gocunmadan açıklayın; özür dileyin.
Bu halk affetmekte zorlanmaz.
İnsanlar, kafalarındaki tüm soru işaretlerine rağmen sizden gelecek böyle bir samimi ikrarı kabul etmeye hazır.
Aksi halde bu söyleminizin altında bambaşka şeyler olduğunu söyleyen rakiplerinize ve vatandaşlara gık demeye bile hakkınız olmaz.

***


Kenan Evren yakışıklı mıydı İlber Hocam?

Fetullah'ın ve kimi yazarların 15 Temmuz'un arkasında ulusalcılar olduğuna dair iddialarını tartışmaya son katılan İlber Ortaylı oldu.
Oylum Talu'ya konuşan Ortaylı özetle Kemalist subayları tanıdığını, yakalanan "tipsizlerin" onlara hiç benzemediğini söyledi.
İlber hoca darbecilerin yamuk yumuk tipler olduğu konusunda çok haklı. Ama bu bir ayırt edici bir özellik midir bilemiyorum.
Zira bu ülkede Atatürk'ün arkasına saklanıp defalarca darbe yapanlar da çok "şekilli" değillerdi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums