AHMET ALTAN’A AÇIK MEKTUBUMDUR…..

  • 12.12.2018 00:00

 Sevgili dostum yazdığım bu mektubu önce  sana  tutuklu olduğun Silivri Cezaevi’ne göndermeyi  düşündüm ama eline geçmeyeceğini bildiğim için, açık  mektup olarak  yazmaya karar verdim.

Sana gönderilen mektupların hiç birinin sana  ulaşmadığını  sudan bahanelerle gönderen kişilerin adresine geri döndüğünü hepimiz öğrendik.

Hollanda’dan    bir  okurunun   sana bir  mektup gönderdiğini   “taşındı” ibaresi mektubun  gerisin geriye döndüğünü de okuduk.

Sana gönderilen mektupların verilmediği gibi ceza evinde bulunan diğer   okurlarına da kitapların verilmiyormuş.

Aynı cezaevinde kalan bir okurun cezaevi yetkililere senin bir kitabını okumak için  başvurduğunu ;cezaevi yetkililerinin  “kitap yasak ama  yazar burada” dedikleri tüm dünyada utanç verici bir Türkiye fotoğrafı olarak gezinip duruyor.

Moralinin yüksek   ve sağlığının iyi olduğunu duydukça  seviniyorum, dilerim biran önce çıkarsın.  Bütün bu zor zamanların üzerinden   gelecek bir güce sahip olduğunu da biz dostların sevinçle görüyoruz.

Seni içeride hukuksuz bir şekilde öfkelerinin rehinesi  olarak  tutanlar, seni burada susturdular ama  17  dile çevrilmiş eserlerinle yurt dışında buluşanların sayısının artmasını,orada yazdığın son kitabının Amazon’da best seller olmasını  engelleyemediler.

Burada korku senden söz edilmesini sağlasa da,

 Dünyanın en etkili medya kuruluşlarında seninle, uğradığın korkunç haksızlıkla, edebi eserlerine  ilgili çok olumlu haberler çıkıyor,  yorumlar yapılıyor. Dünya olup bitene ve sana çok ilgili.

Tek adama biat eden gazeteci geçinen esnaf tayfası ve  tetikçiler senle ilgili  olumlu haberleri gönüllü bir körlükle  görmeseler de, halktan ve okurlarından   gizleseler de  senle ilgili haberleri biz seni sevenler kıyısından köşesinden bir şekilde öğrenmeye devam ediyoruz.

 Bukowski’nin  “dostunu tanımak istersen cezaevine düşeceksin “ dediğini bir yerde okumuştum  , Bukowski’nin tespitinin  ne kadar doğru  olduğunu senin ve hapishanedeki diğer düşünce insanları üzerinden  görüyoruz. Korkak ve bel kemiksizlerin resmini topluca çekiyoruz...

Zaten sen bunları çok önceden gören cezaevlerine, mahkemelere, baskılara, askeri darbelere   yabancı olmayan aileden ve yaşam birikiminden gelen  bir düşünce ve edebiyat adamısın  dostum.

 

İçinde yaşadığımız karabasanı en iyi medyanın durumu somutlaştırıyor.Demokrasi ve hukuk mücadelesi verenler sosyal medya üzerinden ve internet gazeteciliğinin kıyılarından zar zor  nefes almaya çalışıyorlar..

Tek adam sisteminin savunucu olan  medyanın yüzde doksan beşinin başta itibarları, inandırıcılıkları ve dolayısıyla   tirajları ve reytingleri yerlerde sürünüyor.

Duyuyor musun bilemiyorum ama sanal alemde    medyanın bu sefil haliyle ilgili espriler yapılıyor, birisi beni de güldürdü ; “ Amerikan Dolarını A Haberde satın al, NTV’de bozdur” .

Güldürse de rezil, vıcık vıcık  bir çakma habercilik söz konusu.

 

Dostum bunları sen zaten çok iyi biliyorsun,benim yaptığım senin gibi aynı zamanda  usta bir gazeteci ve yazar ile dertleşmek ,o nedenle bu kepazeliği ve rezilliği bir kez daha  tekrarlıyorum.

AİHM’in Selahattin Demirtaş için vermiş olduğu tahliye kararından sonra  Erdoğan’ın “AİHM kararı bizi bağlamaz, karşı hamlemizi yaparız dedikten sonra  Demirtaş hakkında  apar topar tamamen siyasi bir karar çıkması , tam da tuzun koktuğunu da gösteriyor. Sadece medya değil, hukuk ve devlet de çöktü.

 

Saygı değer dostum ’ben yargılanmaya değil yargılamaya geldim’  dediğin savunmanı satır satır okudum .

Tam bir aydın duruşu sergiledin.Tarihe belge bıraktın.

“Cebir ve şiddet” kullanarak “darbe yaptığına” hükmeden talihsiz  heyete hukuk dersi verdiğin son duruşmayı da izledim.

Ama kendini dışarı atmak için ilkelerinden ve entelektüel  duruşundan  vaz geçmeyen ,demokrasi ve hukuka bağlı haysiyetli insanlara daha fazla zülüm ediyorlar. Bir kara mizah gibi olsa da  seni  Silivri’de  “demokrasi nöbetçisi” olarak görüyorum.

Muhafazakar İslami gelenekten gelen bir hekim  “Altan Kardeşlerin savunmalarını okudum ve duygulandım ,Ahmet Altan’ın savunmasını okurken bu kadar yürekli bir düşünce adamı bu topraklardan az çıkar , gerçekten bu süreçte tam bir demokrat  aydın duruşu sergiliyorlar “ dedi..

Sevgili dostum ben de sizlerle olan dostluğumdan bir  daha  gurur duydum.

Ben sana yazarken Bağımsız Gazetecilik Platformu senin 806 gündür tutuklu olduğunu güncellemiş.

Durum o kadar tefessüh etti ki, şaşırtıcı olsa da

bir dönem Erdoğan’ın  “dava arkadaşı”   olmuş ,basın danışmanlığını yapmış kimi gazeteciler, eski milletvekilleri hatta adalet bakanlığı yapmış olanlar bile  yargının  artık bağımsız olmadığını yüksek sesle dillendiriyorlar .

“Hukuk bir gün herkese lazım olur”, haklılar.

Sevgili kadim dostum titiz ve dikkatli bir okurun da olarak  sağlığına dikkat etmeni ve kendine iyi bakmanı diliyorum , en kısa dönemde özgürlüğüne kavuşmanı dileyerek seni hasretle kucaklıyorum.

Hoşça kal Ezber bozan, doğruları için gerekirse nispi  bir çoğunluğu  bile  karşısına alan yiğit adam, Medyanın Buz Kıran Gemisi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums