HANGİ DİKTATÖR SEÇİMLE İKTİDARDAN DÜŞMÜŞ Kİ

  • 24.03.2018 00:00

 Tarihe uzanıp baktığımızda  hiç bir diktatörün  seçim yenilgisi ile iktidarı muhalefete devrettiği görülmediği gibi, sandıktan da yenilgiyle çıktığı  görülmemiştir.

Diktatörlerin iktidar ömrünü uzatan üç güç.

Birincisi: ”Yargı diktatörlere  bağlı bir kurumdur, ondan talimat gelmeden  karar veremez.”

İkincisi: ”Medya  yapacağı haberi ve yorumu diktatörün onayını almadan yayınlayamaz.”

Üçüncüsü: ”Diktatörlerin  hakim olduğu ülkelerde devlet ekonominin patronudur, kendine muhalif olan işini kaybederse, özel sektörde de ona iş vermeyi göze alamaz ve muhalif olanlar açlığa mahkum olurlar.”

Diktatörleri iktidardan uzaklaştırmanın yolu demokrasi ve hukuk için meydanlara çıkan kitlesel sokak hareketleri olmuştur..

Diktatörler yönettikleri toplumu ayrıştırır biz ve onlar diye kamplaştırırlar.

Diktatörler halka sürekli şunu pompalar ve algı operasyonu yaparlar;  bizi bölmek isteyen emperyal güçler var, ülke olarak çok zor bir dar boğazdan geçiyoruz, bu emperyal güçler ülkemizin içinde vatan hainliği yapanlardan destek alıyorlar gibi..

Vatan hainleri de diktatöre biat  etmeyenlerdir.

Diktatörlerin tek argümanı sandıktır, demokrasinin kuvvetler ayrılığı onların ayak bağıdır.

Diktatörlerin kronolojisini çıkarttığınızda, bunlar  fıkra anlatmazlar, mizahtan hoşlanmazlar, tiyatroyu küçümserler, espri yapmazlar, karikatüristleri sevmezler ve bunları yaparlarsa; otoriterleri zayıflayacağı kaygıları vardır. Diktatörler ciddi adam görüntüsü verirler iç ve dış kamuoyuna..

Diktatörlerin seçim kaybettiği görülmemiştir tezinin  örneklerinden birisi, Rusya’da 18 Mart 2018 Tarihinde  yapılan sözde seçimlerde  oyların yüzde 76’nı alan Vladimir  Putin’dir.18 Yıldır iktidarda olan Putin’in  bu dördüncü dönemidir,6 yıl daha tek adam olarak ülkeyi yönetecek.

Tek adamla yönetilen ülkeleri hatırlatalım Mısır’da, Azerbaycan’da, Türki Cumhuriyetlerinde, komşumuz Suriye’de, İran’da  tek adam rejimleri sözde seçimle iktidara gelmişlerdir ama girdikleri seçimlerde hiç bir seçimi kaybetmemişlerdir..

Nasıl kaybedecekler muhalefeti olmayan bir seçim yapıyorlar.

Muhalefet edenlerin akıbeti ve değişmez adresleri ise  Hapishanelerdir.

Bu da yetmiyor muhalif olanların yakınlarını da  kamusal haklardan mahrum ederler.

Daha seçim sonuçları bitmeden Putin’nin sandık başında taraftarlarının seçimde nasıl hileler yaptığı sandık görevliler tarafından tutam tutam oy kullandığı, gizli  kameralara yansıdı ve oy hırsızlığının görüntüleri kameralara yansıdı.

Bizde oluşan AKPMHP ittifakı ile düzenlenen seçimlerin akıbeti de, Putin rejiminin yoluna gidecek gibi demek bile fazla,hızla oraya doğru gidiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’e biziŞenghay beşlisine alın demesi ve Putin’e dostum Putin diye hitap etmesi boşuna olmasa gerek.

ŞENGHAY beşlisi hangi ülkelerden oluşuyor: “Rusya,Çin,Tacikistan,Kırgızistan,Kazakistan ve Özbekistan’dan.”

Bu beş ülkede de tek adam rejimi var ve muhalefete nefes aldırmıyorlar.

Demokrasilerde muhalefeti olmayan iktidarlar meşru değildir.

Tek adam rejimlerinin hiç birinde de ne yargı bağımsızlığı, ne düşünce ve medya özgürlüğü vardır, ne de iktidarla eşit yarışan muhalefet!.

Tek adam rejimlerinde muhalefetin adı vatan haini, yabancı hayranı, dış güçlerin uşağı yaftalaması her yerde aynıdır.

Diktatörler, sadece siyasi muhaliflerine karşı değil, muhalif olan edebiyat ve sanat çevresinden tutun da, gazetecilerden,  akademisyenlerine kadar, hepsini potansiyel suçlu ilan edip, temel hak ve özgürlüklerden mahrum edip açlığa mahkum ederler..

Afrin operasyonunu ile yatıp kalkarken bu arada AKPMHP ittifakı; tek  adam sistemine geçilecek, seçim yasalarını parlamentodaki çoğunluk sayıları ile antidemokratik seçim sistemini de geçirmiş oldular.

Diktatörleri seçim yolu ile iktidardan düşürmenin ortak yolu, toplumun her kesimini ortka paydası demokrasi ve hukuk olmalıdır, yoksa diktatörleri sandıkla bertaraf edemezsiniz.

Rusya’da Putin’in kazanması değil kazanmaması sürpriz olurdu.

Hangi diktatör seçimle iktidardandüşmüş ki Putin kaybetsin?

 Not: Diktatörleri tanımak istiyorsanız Paloma yayınlarından çıkan Norveçli Gazeteci Mikal Hem’in “Siz de Diktatör Olabilirsiniz” adlı kitabını hararetle öneriyorum.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums