Erdoğan evrensel değerlere döner mi

  • 21.08.2016 00:00

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP’nin 15.kuruluş yıl dönümünde yaptığı açıklamada şöyle diyor: “Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız.”

Erdoğan’ın bu açıklamasını şöyle mi anlamalıyız;Artık Türkiye’nin ivedi ihtiyacı olan demokratik Batı standartlarında bir anayasaya ihtiyaç vardır ve bunu muhalefetle mutabakata vararak hayata geçirecek!.Yandaşlar böyle parlatıyor ama..

Peki bunu Erdoğan yapar mı?

Pek inandırıcı gelmiyor bize.

Neden derseniz,15 Temmuz öncesi konuşmalarına baktığımızda bugünkü söyledikleriyle bağdaşmayan bir  tezat oluşturuyor.

15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta geçmeden Erdoğan değil mi, Taksime topçu kışlasını yapacağız kim ne derse desin diyen.Demokrasi için mutabakat arayan biri bunu söyler mi?

15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Erdoğan ve AKP’e değil  mi,OHAL ilan edip kanun hükmünde kararnamelerle  muhalif olan gazetelerin ve televizyonların kapatılması,yargı kararı olmamasına rağmen bazı işadamlarının mal varlıklarına kayyum atanması,muhalif gazetecilerin FETÖ terör örgütünün üyesi veya darbeci diye yaftalanarak  tutuklanması,15 Temmuz öncesinin devamı olmuyor mu bunlar.

Erdoğan’ın 6 milyon oy almış Mecliste 59 milletvekiliyle temsil  eden HDP’yi yok sayması, hiçbir platformda kabul etmemesi orta dururken,79 milyonu kucaklayacağız sözünün ne kadar inandırıcılığı olur?

Türkiye’nin iç barışını bozan bir bölgesinde  savaşın yaşandığı yerde, Kürt sorununu nasıl çözülecek?

Erdoğan FETÖ terör örgütünün kendilerini aldattığını söylüyor ‘milletim ve rabbim bizi affetsin’ derken,yargı önünde kendine isnat edilen suçların hangisinden aklandı?

Erdoğan diyoruz her sorumuzda dikkat ederseniz hükümet veya AKP demeye gerek yok çünkü,Cumhurbaşkanı fiilen hükümeti yönetiyor ve her sorunun muhatabı benim demeye devam ediyor.

Evrensel değerlere dönecekse Erdoğan yargının bağımsız ve tarafsız olmasını ve yargı kararlarının eksiksiz uygulanmasını kabul edecek mi?

Yargı kararları uygulanacaksa kaçak saray’ın konumu ne olacak?

Erdoğan,demokrasinin kuvvetler ayrılığı bizim ayak bağımız diyordu bu tezini savunuyor mu yoksa vaaz mı geçti?

Erdoğan 10 Ağustos 2014 yılında kendisi Cumhurbaşkanı seçildikten sonra milletim parlamentoyu dinlenme odasına almıştır diye başkanlık sistemini öne çıkartmıştı;bu söylediklerinin arkasında mı yoksa parlamenter sistemi bir paravan olarak mı görüyor?

Mevcut anayasanın sınırlarında mı  kalacak, yoksa beni millet seçti diye Erdoğan yeminini tanımamaya devam mı edecek?

15 temmuz öncesine dönemeyiz diyor ama Erdoğan tek adam rejimine doğru hızlı adımlar atmanın işaretlerini veriyor.AKP’nin Meclisteki çoğunluğuna dayanarak Genelkurmay Başkanının kendisine bağlanması ve atanmasını,MİT müsteşarının kendine bağlanması gibi taleplerini hayata geçirmek üzere.

Medya demokrasilerde dördüncü kuvvet olarak mı işlev görecek yoksa Erdoğan’ın terbiye etmek istediği havuz medyasının sınırları içinde mi kalacak?

Ruhban okulu açılacak mı?

Alevilerin ibadet evi olan n CEM Evlerini kabul edecek mi yoksa, biz Caminin dışında ibadet yeri tanımayız mı diyecek?

Anadilde eğitimi tanıyacak mı yoksa tek tek demeye devam mı edecek?

Kürt sorunu ve demokratikleşme konusunda yol haritası ney?

AB ile olan ilişkilerini nasıl yürütecek?

Temel hak ve özgürlüklere bakışı ney?

 Çoğunluk üstünden mi temel hak ve Özgürlükleri yorumlayacak  yoksa çoğulculuk kavramıyla mı düzenleyecek?

Eğitim politikasında Laiklik nasıl uygulanacak,zorunlu din dersleri müfredatta kalacak mı?

Diyanet İşler Başkanlığının(DİB) konumu ne olacak? DİB’ı Tek dine ve tek mezhebe hizmet vermesi Laik bir devlet yapısı yeniden gözden geçirilecek mi?

AHİM olan sözleşmeleri işine göre mi uygulayacak yoksa kesintisiz uyacak mı?

Bireyin özgürlükleri ve azınlık hakları nasıl hukukun teminatı altına alınacak?

Vicdani ret bir insan hakları olarak kabul edilecek mi?

17/25 aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu kendine yapılan bir yargı darbesi olarak gören  Erdoğan ve devlete yaptığı sivil darbeyi evrensel değerlerle nasıl örtüşür?

17/25 Aralık ney,dört baklanın yolsuzluk dosyası,bir bankanın genel müdürünün evinde bulunan ayakkabı kutularının içindeki 4 milyon doların akıbeti ve internete düşen tapeler ve milyon Erolar ne olacak?

Erdoğan ve yandaş medya taraftarları 15 Temmuz’u 17/25 Aralık’ın devamı olarak görmeleri uzlaşma açısından bir zıtlık oluşturmuyor mu?

17/25 Aralık konusunda  Muhalefetin tutumu ney?

Erdoğan 15 Temmuz’dan sonra muhalefet partileri ile kaçak sarayda görüşmesi,Yenikapı mitingine çağırması olumlu ama eksik bir gelişme, çünkü 6 milyon oy almış mecliste üçüncü konumdaki HDP gibi  bir partiyi dışlaması kabul edilir bir durum değil.Yeni Kapıda Mitinge katılan kitlelere sizler ölmeye geldiniz demesi barışçı bir dil değil,evrensel değerlerle bağdaşıyor mu?

Erdoğan 15 Temmuz öncesine dönmeyecekse yukarıda sıraladığımız soruların cevabını vermeli?

Havuza tabi olmayan yandaş medya ile ortaklık yapmayan,Erdoğan’a biat etmeyen  ne gazete kaldı,ne de televizyon..

Daha dün özgür gündem gazetesi polis operasyonuyla kapatıp, gazetecyi çıkartanlar ve yazarları göz altına alındı.

Bu anlayışla mı Erdoğan evrensel değerleri savunacak ve ülkeyi demokratikleştirecek?

Allah aşkına güldürmeyin insanı.

Erdoğan Hukuka dönemez,Batı standartlarında bir demokrasiyi savunamaz.

Mümkün değil.

Yaptıkları ortada bunlardan vaaz mı geçti?

Ey yargı gücün yetiyorsa gel de yık diyen.Yargıya çağrıda bulunarak şu kişiyi nasıl salı verirsin veya tutuklamazsın diye çağrı da bulunan.

Anayasa mahkemesinin kararlarını da kendisini de tanımıyorum diye ferman okuyan kim?

Medya özgürlüğü,gösteri ve yürüyüş hakkını yok sayan, düşünce özgürlüğünü kabul  etmeyen, muhalefeti rejim karşıtı gören bir zihniyet ne kadar seçimle gelirse gelsin demokrat olamaz.

Bunları yok sayan Erdoğan değil mi?

Erdoğan ortamı soğutmaya, yaşananları da kendi lehine çevirmenin politikalarını yapıyor ve  demokrasi adına  top çeviriyor.

Harcamasını denetlettirmeyen,saydamlığa karşı çıkan, kaçak Saray’ı medyaya açmayan evrensel değerlere döner mi?

Erdoğan muhaliflerine ettiği hakaretlerinden ve attığı iftiralardan dolayı özür dileyecek mi?

Erdoğan’ın evrensel değerlere döneceğine inanmıyoruz.

  Keşke Erdoğan evrensel değerlere dönse ve bizi de mahcup etse.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums