SELOCAN VE HDP TÜRKİYE İÇİN SON ŞANS

  • 4.02.2015 00:00

 Yıllar önce rahmetli deneyimli siyasetçi Türkiye’de Kürt varsa ben de kürdüm dediği için 30 Ay hapis yatan, eski bakan Kürt milletvekili Şerafettin Elçi şöyle bir çağrısı olmuştu devleti yönetenlere:”Kürt sorununu devlet ancak bizle çözer biz son şansız, yoksa bizden sonra  gelen savaşla büyüyen nesillerle Kürt sorununu çözemez demişti..”

Bu savaşın PKK ile başlayan Türkiye topraklarında tam 31 yıllık bir tarihi var; 50 bin insanın ölümüne, 3  milyon insanın göçe zorlanmasına,binlerce köyün boşatılıp,  yakılıp- yıkılmasına ve 17 bin beş yüz faili meçhul cinayettin işlenmesine,toplu mezarların olduğu, büyük insanlık dramları ve katliamların yaşandığı ,mevcut Türkiye’nin GSMH’ı kadar da ekonomik bir külfete mal olduğunu da kimse aklından çıkartmasın.Bu bölgede barışın dışında bütün savaş yöntemleri otuz yıldır uygulana gelmiştir.

Bunları  Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi bilen birisi.

Peki neden Erdoğan HDP’yi ve Selocan’ı PKK ile özdeşleştiriyor?

Bizim analizimize siyasiler ve düşünürler katılır mı bilemem ama bu yorumumuz Erdoğan üzerine:Erdoğan, trafikte hız tutkusu olan ve kendini kontrol edemeyen bir sürücü gibi, önünde araba görmek istemeyen,kural tanımayan,makasa atan,hem  korkan hem de gaza basan bir magandaya  benziyor.”

Erdoğan’ın siyasette muhaliflerine hakaret etmesi,iftira atması,herkesi vatan hainliğiyle yaftalaması, demokratik yoldan bir yenilgiyi kabullenmeyen, şehir magandası bir sürücü gibi siyaset yapıyor olması, demokrasilerde kabul edilecek bir durum değil..

Erdoğan siyasette sıkışınca hep   sandığı işaret ediyor haklı ama sandık onu yenilgiye uğrattığında; 7 Haziran seçim sonuçlarında olduğu gibi, partisinin müftüsü ve havuz medyası AKP’ye oy vermeyenleri ırgatlar diye halkı aşağılıyor.

Erdoğan ve AKP’nin önde gelen kurmayları bizde muhalefet çok zayıf,güçlü bir muhalefet bizi de olumlu anlamda motife eder diyorlardı.7 haziran seçim sonuçları ortaya çıkınca,sahte demokrat oldukları, AKP’e iktidardan düşünce dillerinin altındaki baklayı çıkartıp, savaş baltalarını ellerine alarak niyetlerini belirtmiş oldular.

HDP’ye çağrı yapıyordu Erdoğan, bunlar parti olarak seçime niye giremiyorlar, boylarının ölçüsünü benim vatandaşım verir diyordunuz ya..

Cumhurbaşkanlığı  seçim sürecinde Selocan’ın HDP’nin adayı olarak meydanlara  çıkması ve yüzde 9.8 oy  alması güçlü bir muhalefet liderinin ortaya çıktığının işaretlerini verip,parti olarak seçime  girme  kararı alınca etekleri tutuştu AKP’lilerin.AKP’liler tehlikeyi sezmedi ama Erdoğan farkındaydı.

Kendilerine yakın araştırma şirketlerinin önlerine artan  HDP’nin oyları gösterince bir telaş sardı Erdoğan’ı ve yandaşları, başladılar yaftalamaya ve hakaret etmeye;Selocan ve partisi uluslar arası bir projeymiş, bunlar teröristlerle işbirliği yapıyorlar. Suçlamaları iyice  saçmalamaya dönüştü hatta Selocan’ın Öcalan’ı irtibatsızlaştılar demeye kadar gittiler.Ardından, PKK’nın meclisteki uzantısı gibi ipe sapa gelmez kimsenin itibar etmediği bir yola girdiler..Selocan’ın kardeşinin PKK’nın  kandilin  dağ kadrosundan  olduğunu, yeni mi öğrendiniz.

Selocanın siyasetteki başarısı ve günden güne de çıtasını yükselttikçe, pozitif bir liderlik profili çizmesi ve  Türkiye kamuoyundan  destek görmesi;7 Haziran seçimlerdeki beklenmedik oy patlamasına dönüşmesi,İstanbul gibi bir şehirde üçüncü parti olması, parlamentoya 80 milletvekiliyle temsil edilmesi, AKP’nin iktidardan düşmesiyle Erdoğan’ın bütün hesaplarını altüst etmekle kalmadı,hayallerini suya düşürmesine neden oldu.

“Sormazlar mı adama sen sekiz yıldır PKK lideri Öcalan’la görüşüyor, HDP’ milletvekillerinden  oluşan imrallı heyetinin, üç yıldır İmrallı -Kandil arasında mekik dokumasından haberdar değimliydiniz?”

“Öcalan ve Kandil ile görüşmeler sizin bilginiz dahilinde olmadı mı, , hatta heyetteki isimleri de ona göre belirlemediniz mi?”

“imrallı heyetinden Selahattin Demirtaş’ı neden çıkarttınız,bu Öcalan’ın mı talebiydi yoksa sizin mi, bu sorularını cevabını vermediğiniz, şimdi daha iyi anlaşılıyor Demirtaş’ın heyetten kimin  çıkarttığı.”

“Sorularımıza devam edelim 10 Maddeden  oluşan Dolmabahçe mutabakatı,nasıl oldu ve neden bunu yok saydınız?”

“Kürt sorunu yoksa çözüm sürecinin niye başlattınız,bu kardeşlik projenizde baldıran zehri içmeyi göze almıştınız,neden bu masayı devirdiniz ve birden Kürt sorunu yok, Kürt kardeşlerimin sorunu  var demeye başladınız?”

Sahi sormazlar mı adama, meşru yollardan siyaset yapıp 7 Haziran seçiminde  6 milyon seçmenin oyunu alan bir partiyi, nasıl terörle ilişkilendirerek itibarsızlaştırmaya kalkıyorsun,diye?

Şimdi yedek gücünüz olan MHP’yi geçmişte  şehit cenazeleri üstünden siyaset yapan, kandan beslenmekle suçluyordunuz,şimdi sizin yaptığınızın ne farkı var?

Başlattığınız savaş ile yapılacak bir  erken seçimle partiniz iktidar olabilir, zor gözüküyor ama şunu bilin ki, ülkeye siyasi bir istikrar getirmediği gibi bu savaşın  sonu, felaket olan bir sürecide elinizle başlatmış olacaksınız

Selocanın kellesini almaya kalkmanız, derin devletin 1994 yılında size uyguladığı düşmanınızın taktikleriyle vurmaya kalkıp, demokratik olmayan bir yöntemle yok edebilirisiniz ama aklınızın bir tarafına yazın;selocanı ve partisini yok ederseniz,sonucuna da katlanırsınız; ülkenin savaş halinde bölgesinde doğacak  bir Kürdistan devletinin ortaya çıkması ve PKK’nın da Kürtlerin ordusu olarak karşınıza dikerlerse şaşırmayın.

Bir hatırlatma yapalım Davutoğlu Arap baharı ortaya çıkınca; Ortadoğu haritası yeniden şekilleniyor demişti,bizde bir Ortadoğu ülkesi olduğumuza göre,komşularımızda süren  iç savaşın yaşandığı yerde,biz bu haritanın dışında kalabilir miyiz?

Savaş üzerinden siyasi hesap yapıp iktidar ömrünü uzatmak isteyenlerin dikkatine!

Bir halkın partisini kapatabilir, siyasilerini  yasaklaya da birlisiniz  ama o halkı yok edemezsiniz.

Selocan ve partisi Türkiye’de iç barışın hayta geçmesi ve ülke bütünlüğü açısından son şans olduğunu da kimse unutmasın.

                               

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums