Muhammed Mursi bizim için de bir kahramandır ve bir demokrasi şehididir

  • 19.06.2019 00:00

 Demokrasi uğruna canlarını feda eden isimler milliyet farkı gözetilmeden dünyanın her köşesinde sevgi ve saygı ile tarihin yapraklarına defnedilir. Seçilip katledilen isimlere şimdi  de eklendi. 'in idam edildiği bir toplumun insanları olarak, Mursi'nin yaşadıklarını o kadar derinden anlıyoruz ki...


Katledildiler
Bir gazeteci olarak ben, dünya coğrafyasının çeşitli liderleri ile söyleşiler yapmak imkanına kavuştum. Hindistan'da hem anne Başbakan İndra Gandi ile hem de oğlu Başbakan ile görüştüm. Bu iki isim de suikasta kurban gidip öldürüldüler. Seçilmiş bir kişi değildi ama  de Libya'ya düzen getirmişti. Onunla iki kez görüştüm. Kaddafi de üstelik linç edilerek öldürüldü. 'da Enver Sedat'la anlık bir görüşmem oldu. Onun halefi Hüsnü Mübarek'leyse uzun söyleşiler yaptım. Biri öldürüldü, biri devrildi.

Farklı coğrafyalar
Yani siyasi liderlerin kaderlerinin katledilmek olması bizim coğrafyaya özgü değil. Salvador Allende Latin Amerika'daydı, John F: Kennedy ise  siyasetçisiydi. İkisi de kurşunlarla katledildiler. Amerikan işgali sonrasında idam edilen  tabii ki bir demokrasi şehidi değildi ama bir işgalin kurbanıydı. Ya da Pakistan'ın katledilen siyasetçileri, idam edilen Zülfikar Ali Butto ya da suikasta kurban giden  gibi isimler unutulabilir mi?

O hepimizin kahramanıdır
Yaşadıklarımızı ve bizden sonra da aynı faciaları yaşayanların trajedilerini hiç unutmayalım. Seçtiklerimizin kıymetini bilelim. 15 Temmuz 2016 gibi yakın bir zamanda darbe girişimi yaşamış bir ülkenin insanları olarak, Mısır'ın serüvenine çok uzaktan bakmayalım. MuhammedMursi hepimizin yüreklerinde yaşayacak. O gerçek bir demokrasi şehididir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums