CHP yönetimi sonunda Mustafa Sarıgül’ün sabır taşını çatlattı

  • 24.01.2019 00:00

 C'nin büyük özelliği her seçimde seçmen kitlelerinden yığınla oy alabilmesi değildir herhalde. Ama CHP yerleşik bir geleneği temsil eden ve Türkiye Cumhuriyetinde ilklere imza atmış bir partidir. Ama bu yerel seçimler için aday belirlenmesi sürecinde CHP gelenekleri dışında davranışlar sergilenmekte... İzmir'i karıştıran bu durum Şişli için de tekrarlanınca,  "Yeter" dedi.


Baykal bile...
Oysa CHP'nin kadrolarında yer almış ve geçmişte yaptıkları hizmetlerle bilinen isimler, bu partiye ölünceye kadar bağlı kalırlar. FETÖ'cü bir kaset komplosu ile genel başkanlıktan devrilen 'ı bile onun yerine getirilen  tasfiyeye cüret edememiştir. Baykal'ın sağlık durumu onun CHP milletvekili olmasına engel olmamıştır.

Sarıgül olayı
Ve derken karşımıza Mustafa Sarıgül olayı çıkıveriyor. Şişli'nin her seçimde kazanan eski Belediye Başkanı Sarıgül, CHP yönetiminin isteği üzerine Şişli dışındaki deneyimlere de itilmiştir. Sonuçta İstanbul Belediye Başkan adayı olarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aynı seçimde aldığıoydan fazlasını almıştır.

Yeniden aday
Şimdi Mustafa Sarıgül, yeniden Şişli Belediye Başkan adaylığına dönmeye karar vermiş durumda. Ama bu defa CHP'den çıt çıkmıyor. Bir CHP'li olmamasına rağmen Ankara'da MansurYavaş'a sarılan CHP yönetimi, Mustafa Sarıgül'ün adaylık isteğine karşı dilsiz rolü oynamakta. CHP'li geçmişleri olmayan 'na ya da Abdüllafif Şener'e gösterilen muhabbet, Sarıgül'den esirgeniyor.

İstifa etti
Sonunda Mustafa Sarıgül'ün de sabır taşı çatladı. Dün yaptığı yazılı açıklamada "Bugün Şişli'ye hizmet vermek için yeniden adayım; karşımda muhatap bulamıyorum" dedikten sonra şunları söyledi:
"-Buna tepkisiz kalamazdım. Küçük kurnazlıklara teslim olamazdım. Bugün bir karar aldım. Cumhuriyet Halk Partisi'nin daha çok yıpranmaması için veya kendi içlerinde ya da benimle ne hesapları olduğunu bilmediğim CHP yönetimini ve Sayın Kılıçdaroğlu'nu rahatlatmak adına yıllarımı verdiğim, içinde olmaktan onur duyduğum ve hep duyacağım Cumhuriyet Halk Partisi'nden üzülerek istifa ediyorum."

Artık bağımsız aday
Peki bundan sonra ne yapacak Sarıgül?
"-Diyebilirsiniz ki Sarıgül Şişli'de Başkanlığa aday olacak mı? Cevabım net: Evet! Yarından itibaren çizeceğim yol haritamı Şişlililer ile birlikte belirleyeceğim. Ben çok kararlı ve huzurluyum. Gelişmeler hakkında sizlere sürekli bilgi aktaracağız."

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums