Kemalist sapkınlarla uğraşırken FETÖ’cü sapkınları görememişiz

  • 19.02.2018 00:00

 Kurşuna dizilmek üzere idam mangasının karşısına getirilen Temel'in gözlerini bağlayan subay "Son sözlerini söyle" demiş. Temel de "Bu bana ders olsun" diyerek son sözlerini söylemiş. Bazı toplumlar da yaşadıklarından ders aldıklarını zannederek "Bu bize ders olsun" derler. Oysa felaketlerine sebep olan yapısal bozuklukların fonksiyonerleri, yeni felaketlerin senaryolarını yazmaya devam etmektedirler.


Özal noktayı koymuş muydu?
Mesela biz Başbakan , Genelkurmay Başkanı Öztorun'u emekli edince, 'de artık bir daha askeri darbe olmayacak sanıyorduk. Başbakanlar genelkurmay başkanlarını görevden alabilirlerse, sanki rejimimiz bir anda seçilmişlerin ülkeyi yönettikleri "Demokrasi" olacaktı.

Süreç bitmemişti 
Bu olay sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın... Özal'ın Öztorun'u emekli etmesinden sonra da 28 Şubat benzeri postmodern darbe veya 27 Nisan e-muhtırası, Gezi Kalkışması, 17-25 Aralık baskınları benzeri darbe girişimleri yetmemiş gibi, bir de  darbe girişimi olmadı mı?

FETÖ'cü sapkınlar 
Demek ki yapısal bozuklukları tam düzeltememişiz. Demokrasimizi Kemalist ideolojinin sapkınlarından korumaya çalışırken, 'cü sapkınların Silahlı Kuvvetler'e de yerleştiklerini görememişiz. Şimdi sosyo-politik yaşamımızın FETÖ'yü devletten temizlemenin ne kadar daha süreceği sorusuna kilitlenmiş olması, söz konusu gelişmelerin doğal sonucudur. Bu arada kuru ile yaşın bir arada yanmaları da, kaçınılmaz bir durumdur.

Sanki hepsi aynıydı 
Ancak biz geçmiş darbelerle 15 Temmuz darbe girişimi arasındaki farkları saptamaya çalışırken, dış dünyanın yorumcuları bu farkları görmüyordu bile. Çünkü bazı coğrafyalardan askeri darbe haberleri geldiğinde bunlar "Yine" denilerek haberleştirilir. Tayland veya Türkiye bu türhaberlerin konusu olurlar. Ve askeri darbelerin arkasında bu tür ülkelerde genellikle bulunduğu için de dış dünya bu rejimlerin meşruiyetini pek tartışmaz. Mesela Mısır'daki Sisi darbesi, sanki hiç olmamış gibi davranılır.

FETÖ ve Amerika 
Şimdi bizim önümüzde "FETÖ neden hâlâ ABD tarafından korunuyor" ve "Türkiye'deki demokrasinin seçilmişleri neden ABD tarafından pek sevilmiyor" soruları var. Bunların cevabını bulmadan geçmiş felaketlerden ders aldığımızı söyleyemeyiz. Ve birilerinin "Bir geceansızın gelebiliriz" şarkısını İngilizce mırıldandıklarını da herhalde duyabiliriz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums