Darbecilere ve FETÖ’cülere kucak açmak ne anlama

  • 20.08.2017 00:00

 Almanya Federal seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hıristiyan Demokratlar'a, SPD'ye ve Yeşiller'e oy vermeyin" çağrısına Almanya'dan gelen cevap, tam kapaklıktı. Hıristiyan Demokratların Genel Başkanı olan Şansölye Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, Twitter'dan yaptığı açıklamada "Bizyabancı ülke hükümetlerinden bizim iç işlerimize karışmamalarınıbekliyoruz" demiş.


Meğer neymiş?
Düşünebiliyor musunuz? Avrupa Birliği'nin en güçlü devleti olan Almanya, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Almanya'daki Türklere dönük çağrılarını, "Almanya'nın iç işlerine karışmak" olarak niteliyor.

İç işlerine karışmak 
Acaba bu Alman'a "İç işlerine karışmak" kavramının tam içeriğini nasıl anlatsak? Türkiye'de darbe yapan "Bizim çocuklar"dan örnek versek belki konuya daha kolay girerdi. Ama en doğru olan,  darbe girişimi ertesindeAlmanya'ya kaçanlara bu ülkenin kucak açmasını hatırlatmak olmaz mıydı? Örneğin Türkiye'de yargının aradığı bir zanlının Almanya Cumhurbaşkanı tarafından üstelik medya temsilcilerinin önünde ağırlanması, Türkiye'nin iç işlerine Almanya'nın karışması anlamına gelmez miydi?

Unutuldu mu?
Türkiye'deki anayasa referandumu öncesinde Almanya'daki Türk vatandaşları ile görüşmek isteyen Türk siyasetçilere izin vermemek hangi mantıkla izah edilebilirdi ki? Bu Türk vatandaşlarına Almanya'da hangi partilere oy vermeleri gerektiği mi söylenecekti sanki?
Almanya'nın bu davranışına karşılık olarak Alman milletvekillerinin İncirlik üssündeki, Alman askerlerini ziyaret etmelerine Türk hükümeti tarafından izin verilmedi ve ipler bu noktada koptu.

Özenli davranmak gereği
Akla ve mantığa uygun olan davranış bundan sonra iki taraf sözcülerinin de aşırı söylemlerden kaçınmalarıdır. Ve özellikle Türkiye'den kaçan darbecilere veFETÖ'cülere Almanya kucak açmayı sürdürdüğü sürece Türkiye'nin Almanya'yadost ve müttefik olarak bakması da kolay değildir. Alman siyasetçiler artık büyük gerçeği görmeye çalışmalıdırlar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums