Kemal Bey beni ‘dinleseydi’

  • 20.07.2015 00:00

 Yaklaşık üç yıl önceydi. Taraf’taki odama iki CHP’li yönetici geldi. Ataşehir Belediyesi ve Başkanı ile ilgili ellerinde iki klasör dolusu belge bilgi vardı.

Yolsuzluk, usulsüzlük, evrakta sahtecilik, haksız kazanç” gibi onlarca iddia…

Taraf’tan önce CHP’li bir gazeteciye gitmişler, konuyu ilk önce onunla paylaşmışlardı. CHP’li gazeteci belgelerin doğru olduğunu ancak partiye yakınlığından dolayı haberi yapamayacağını kendilerine söylemiş; “Bu ülkede kimsenin satın alamayacağı gazetecilerinden biri Mehmet Baransu, ona gidin, o bunları araştırır ve yazar” demiş. Telefonumu verip gelenleri bana yönlendirmiş.

Gelenlerden bunu öğrenince CHP’li gazeteci arkadaşımı aradım. Olayları doğruladı. “Biliyorsun ben bu haberi giremem” dedi ve telefonu kapattı.

Gelenlerden biri Ataşehir Belediyesi’nde üst düzey bir yöneticiydi. Belli ki Başkan’la bir anlaşmazlığa düşmüştü. Bu beni ilgilendirmezdi. Beni haber ilgilendirirdi.

İddiaları araştırdım çoğu doğruydu. Bugün çok tartışılan rezidans hikâyesinin öncesi, arsanın nasıl alındığı, binanın nasıl yükseldiği ve ortakları da o belgeler arasında vardı. Taraf’ta bunları günlerce yayınladım. Belediye Başkanı ile de görüştüm. Açıklamaları beni tatmin etmedi onlarca değişik yolsuzluk ve hukuksuzluk iddialarını yazdım.

Başkan, geri adım atmayacağımı görünce araya aracılar koydu. İlginç olan gelenler CHP’li değil AKP’li siyasetçi ve işadamlarıydı. Konuya duyarlılıkları beni şaşırtmıştı.

Haberin ardından İçişleri Bakanlığı’nın soruşturma açacağını bekledim. Bakanlık oralı olmadı. Bu da beni şaşırttı. Biraz araştırınca çok sayıda AKP’li işadamı ve siyasetçinin Ataşehir Belediyesi ile inşaat işi yaptığını gördüm. Bakan çocukları, kuzenler, yeğenler, oğullar vs. Bakanlığın sessizliği anlaşılmıştı.

Yayınlarımız günlerce sürdü. Belediye Başkanı beni tehdit etmeye başladı. Tehdide pabuç bırakmayacağımı görünce hakkımda iftira attı. 500.000 TL kendisinden istemişim iftirasını dile getirdi. Bu iftiranın hesabını soracağımı kamuoyuna açıklayınca geri adım attı; “bunu ben değil, size haberi getirenler söylüyor” komikliğine başvurdu. Sonra haber kaynağım olduğunu düşündüğü bir kişiyi dövdürdü.

Konu o dönem yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı’na da soruldu. Verdiği cevap ilginçti; “Mehmet Baransu neden CHP’yi yazıyor da, AKP’nin yolsuzluklarını yazmıyor”.

İddialara cevap vermek yerine bu açıklamaları yapması enteresandı. CHP yönetiminin iddiaları araştırmak yerine bana off the record kendisini bir sonraki seçimde aday göstermeyeceğiz demeleri de enteresandı.

Bu olay zamana bırakılıp unutturulmaya çalışıldı. 2014 yerel seçimlerinde ise aynı isim tekrar Başkan adayı gösterildi ve seçimi kazandı. 7 Haziran seçimleri öncesi eşinin milletvekili adayı olduğunu öğrendiğimde hücremden şunu dedim. “İktidar medyası, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını unutturmak, CHP’de tartışma açmak için, seçim sonrası bu olayı manşetlerine taşıyacak”; düşündüğüm gibi de oldu.

CHP yönetimi, koalisyon pazarlığı öncesi, Ataşehir dosyası üzerinden sıkıştırılıyor. 17-25 Aralık’ın intikamı alınıyor. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi kusura bakmasın ama bu iddiaları yazdığımda etkin bir soruşturma yapsalardı bugün bunları yaşamıyor olacaklardı. Yazdıklarımın doğru olduğu görülecek, o isim partiden uzaklaştırılacaktı. CHP yönetimi tarafından savcılığa suç duyurusu yapılacaktı. Bunları yapmayıp o ismi tekrar Belediye Başkan adayı yaptılar. Yetmedi eşini Meclis’e taşıdılar. Bugün savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmak ise kamuoyunu ikna etmekten uzak.

Sayın Kılıçdaroğlu, hiçbir gazeteci yazdığı haberden dolayı tutuklanmayacak, hâkim önüne çıkmayacak, özgürce yazı yazacak demişti. Sayın Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanınızla Eylül ayında mahkememiz var. Yazdığım haberlerin “yalan” olduğuyla ilgili değil. Bana “500.000 lira istedi” iftirası atınca “seni bitireceğim” diye kendisine “hakaret” etmişim. O bile yazdıklarımı kabul ederken, sizin bu ismi, eşini partinizde barındırmanız, size ve partinize zarar verir. Veriyor da.

Temiz, dürüst, ilkeli, siyaset anlayışınız toplumda inandırıcılığı yüksek bir noktaya gidiyor. Size inanç giderek pekişiyor. Partinize daha fazla zarar vermeden üç yıl önce yapamadığınızı yapın ve “etkin bir soruşturmayla” iddiaları parti içinde araştırın. Savcılıktan önce kararı siz verin; sanırım sonucunda iki ismi de partiden ihraç etme noktasına geleceksiniz.

Tıpkı üç yıl öncesi gibi bir uyarı daha. İstihbarat Daire Başkanı’nın bile “Dursun yaptıkların başımızı belaya sokacaksın” dediği bir ismi, Dursun Çiçek’i de Meclis’e taşıdınız. Önümüzdeki günlerde bu isim de havuza manşet olabilir. Demokrasiye “ayar veren” bir ismin partinizde bulunması sizi rahatsız etmiyorsa söyleyecek bir şey yok. “hukuk, demokrasi, darbelere hayır” gibi laflarınızın bir ağırlığı kalmayabilir.

7 Haziran öncesi ve sonrası yenilediğiniz ve uzun vadede “ben dâhil” sağ seçmenden oy alabileceğiniz başarılı parti politikalarınıza zarar vermeme adına Dursun Çiçek olayı üzerinde de düşünmeniz gerekecek gibi.

BİRİ BANA TETİKÇİ DEMİŞ

Havuzun yeni tetikçisi, Taraf eski yöneticisi, yeni adresinde “Paralelin tutuklu tetikçisi” –“Ataşehir haberi” diye manşet atmış. Para ve güç karşısında bu kadar eğilmesini anlarım da bu iftiraları yazarken hiç mi aklına düğünün, Taraf’taki güzel günlerimiz gelmedi. Yüzün kızarmadı mı iftira atarken. “Demokrasi olmadan barış olmaz” manşetini eleştiren solcu gazeteci olduğunu söyleyen sen “Sümeyye Erdoğan’a Suikast” manşetini haberleştirmiştin, değil mi?

Allah’a da inanmıyorsun ki seni ona havale edeyim. Devrimci yoldaşlarına havale etmek en iyisi. “Sümeyye’ye Suikast” manşeti ile gurur duyabilirsin. Bu onur sana yeter.

Hücremden Saygılar…

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums