'SANA ANAYASAYI ÇİĞNETMEYECEĞİZ'

  • 13.02.2016 00:00

Hep söyledim, söylemeye de devam edeceğim…

AKP, 12 Eylül’ün halka gerçek ve demokratik siyaseti yasaklayan Siyasi Partiler Yasası’nı değiştireceğine 15 yıl önce söz vermişti… 12 Eylül’ün Seçim Kanunu için de aynı sözü vermişlerdi.

Siyasal ahlâkı sorgulamak için belki artık çok geç ama gözümüzün içine baka baka ‘yeni anayasa’ palavraları sıkan adamları izleyince bunu sorgulamak şart oluyor.

Sahtekârlığın heykelini diken ahlâksızlığa tek soru yeter aslında:

“Söz verdiğiniz halde 12 Eylül’ün ‘Siyasi Partiler Yasası’nı 15 yıldır neden değiştirmediniz?”

***

Milli Güvenlik Kurumu duruyor…

YÖK duruyor…

Anayasa’nın yanı sıra 600 tane 12 Eylül yasası duruyor…

‘Askeri vesayeti’ kaldırma vaadiyle gelip bunları 15 yıldır aynen koruyan, kendi siyasal İslamcılıklarını buraya zorbalıkla dayatmaya kalkanlar şimdi

‘yeni anayasa’ yapacaklarmış…

Bunu söylemekten utanmazlar mı?

***

İş tabii ki 12 Eylül hukuku ile bitmiyor…

‘Tek parti rejimi’nin kilit yasaları da duruyor ve bugünkü siyasi iktidar bunlara şimdi sımsıkı sarılıyor… Bir yandan da aynı siyasal sahtekârlıkla işine geldiğinde tek parti dönemini suçluyor.

En taze örneği de Güneydoğu’da yaşanan katliamla ilgili…

Siyasal iktidar AİHM’e gönderdiği yanıtta, sokağa çıkma yasağının yasal dayanağı olarak İl İdaresi Kanunu’nu gösterdi.

Bu yasayla sokağa çıkma yasağı ilan etmeleri zaten mümkün değilmiş ama bir de ‘sığındıkları’ bu yasanın ne olduğuna bakmak ister misiniz?

***

İl İdaresi Kanunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tek parti faşizmini en iyi simgeleştiren yasadır…Demokrat Parti iktidarının yaklaşmakta olduğu dönemde devletin siyasete İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla koyduğu frendir.

Ülkeyi valiler faşizminin kurbanı haline getiren bir yasadır.

Altmışaltı yıl önce çıkarılmış bu yasa hala duruyor ve bunca yıldır iktidarda olan AKP, Güneydoğu’daki akıl almaz uygulamalarına bunu ‘yasal dayanak’ olarak gösteriyor.

Böyle bir yasayı değiştirmemekten hiç gocunmadığı gibi bir de hukuksuz uygulamalarına bunu dayanak olarak kullanmak istiyor.

Diğer yandan da Hitler rejimine hazırlık için ‘yeni anayasa’ şarkıları söylüyor.

Nasıl bir anayasa yapmak istedikleri zaten bu uygulamalarından anlaşılmıyor mu?

***

Tek parti faşizminin yasalarını AKP insanlara zulmetmek için kullanmaya uğraşıyor… Daha da beteri AKP’nin uygulamaları ‘tek parti’ yasalarının bile gerisinde kalıyor.

12 Eylül’ün anayasası ve 600 yasası yürürlükteyken, Milli Güvenlik Kurulu ve YÖK ortalıktayken bir de İdi Amin Devleti’nin kanunlarını andıran, hukukun özüne ve ruhuna ihanet eden, 17-25 sonrası çıkarılan dehşetengiz kararlar var…

Bu gerçeklerin ışığında baktığınızda bu iktidarın Türkiye’ye yeni ufuk, gerçek bir demokrasi ve hukukun üstünlüğünü getirmesi söz konusu olabilir mi?

Bunu görmezden gelen her değerlendirme, siyasal ahlâksızlığa ortak olmaktır bence.

***

Hukuku bu kadar çiğneyen, anayasanın ırzına geçen bir zihniyetle yeni anayasa konuşmak, tartışmak için meşru bir zemin yok.

Bunlardan ‘yeni’ anayasa falan çıkmaz. Bunlardan ancak Hitler çıkar… Tek parti faşizmi çıkar.

Bu felaketi önlemek için de toplumun hukuktan yana olan kesimlerinin büyük mitingler düzenleyerek ‘sana anayasayı çiğnetmeyeceğiz’ diye gür bir sesle haykırması gerekir.

Çünkü bunlar, o gerici 12 Eylül Anayasası’nın bile içine sığmıyor, o anayasayı bile çiğniyorlar. 12 Eylül Anayasası’ndan bile geriler.

Bir de yeni anayasa yapacaklarmış… Bunların yapmak istediği anayasayı Hitler yaptı zaten de, bizim öyle bir anayasaya ihtiyacımız yok.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums