UZAK DİYAR AVUSTRALYA!

  • 28.05.2019 00:00

 Türkiye’den uçakla 18.5 saat süren bir yolculuktan sonra (Doha aktarmalı) Victoria eyaletinin başkenti Melbourne’e sağ salim geldik. Victoria beş eyaletten birisi eyalet iki meclisli, İngiltere Kraliçesinin atadığı kişi sembolik meclis başkanı olarak görev yapıyor.Geldiğim hafta seçim yılıymış, Liberal Muhafazakar, İşçi Parti’si, Yeşiller ve Avustralya partisi seçimlere katılmış. Liberal Muhafazakar parti tekrar seçimleri kazanırken, İşçi Parti’si başkanı seçimi kaybedince başkanlıktan istifa etmiş. Türkiye kamuoyunda da tanınan Yeni Zelanda’daki katliamı bir nevi onaylayan, yumurta atan gence şiddet gösteren milletvekilini halk seçmeyerek cezalandırmış. Dikkatimi çeken seçimler sırasında ne kavga, ne gürültü, ne parti arabalarını görmedim.Umarım bizde bu olgunluğa kavuşuruz.

       Yarra Nehri şehrin ortasından geçmekte, üzerinde 3 tane köprü bulunmakta, nehrin kenarlarında kafeler, lokantalar ve oturma alanları yer almakta. İçimden Asar deresi de böyle olur mu diye geçti. Şehir 1835 yılında kurulmuş, şehre canlılık veren yakınında bulunan Ballarat’ta çıkartılan altın madeni 1852 de işletmeye açılmış bugün ise 1970’den bu yana müze haline getirilmiş.Turistler maden ocaklarını geziyorlar, altının kalıp haline getirilmesini izliyorlar. Görevliler o günkü kıyafetleriyle dolaşırken kendini altın arayıcı havasına sokuyorlar.Hatta eleklerle altın aramana sembolik olsa da izin veriyorlar. O dönemin posta arabası ve madenin güvenliğini sağlayan askeri birlikle 150 yıl öncesini yaşatmış oluyorlar. Ayrıca maden çıkarılmasında kullanılan tüm araç ve gereçleri üreten zanaatkarlar bugün de çalışmaya devam ediyorlar.

           Şehrin gezilecek ilginç yerlerine devam edersek; şehrin merkezinde yer alan İstasyonuyla, Katedraliyle ticaretin ana merkezi konumunda, yine şehrin merkezinde bulunan Akvaryum müzesinde her türlü suda yaşayan canlılarla sanki berabermişsin gibi bir duyguya kapılıyorsun. 2-3 saat gezmekle bitmeyen görülmeye değer yerlerden birisi de Hayvanat bahçesi; her hayvan için doğal ortam oluşturulmuş olup sanki safariye çıkmış gezginlere dönüşmek elde değil. Avustralya’ya özgü Kanguru’lar ve Koala’lar ilgi çekenlerin başında, tropikal ormanların içindeki Kelebekler Vadisi gerçekten görülmeye değer ortamlardan birisi.

       Dünya’da orman yangınlarının en fazla görüldüğü yerlerden birisi de Avustralya’dır.2009 yılında çıkan yangınlar insan kaybına neden olmuş. Şehrin kuzey doğusunda yer alan Okaliptüs ve Kayın ormanlarının yangından 10 sene geçmesine karşın simsiyah ayaktalar hala yangına inat şelaleler çağlamakta, orman kendini yenilemeye çalışıyor. Şelaleye ya arabayla, ya da orman yolundan gidebiliyorsun. Boyları 30-40 metreye varan kayın ağaçları arasında orman denizinde yüzüyormuşsun havasını veriyor.

ŞEHİRDE TÜRKİYE İZLERİ

Çevre yolunda ilerlerken birden minareyle karşılaşınca kendini ülkende zannediyorsun. Türklerin alışveriş yaptığı markette tanıştığımız İzmit’linin bizim Düzce’den geldiğimizi öğrenince; Çerkez’misiniz diyerek yakınlık göstermesi, sanki akrabalarını görmüş gibi olduğunu söylemesi vatan hasretliğinin göstergesiydi sanki! Yine şehrin ana caddelerinden birisinde Türk Kahvesi yapan bir işletmede Küfene, Türk kahvesi ve Türk çayı içerek hasretliğimizi bir nebzede olsa gidermiş olduk. Son olarak nerede bir insanla karşılaşsak gülerek selam vermeleri takdire şayan bir davranış olduğunu da belirtmeliyim.Kalın Sağlıcakla.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums