MİLLETİN KÜRSÜSÜNDEN MİLLETE KÜFREDEMEZSİN!

  • 7.01.2018 00:00

 Demokrasilerin olmazsa olmazlarından en önemlisi ifade özgürlüğüdür. Bazen düşünce özgürlüğü kavramı öne çıkartılırsa da, düşünmek yeterli değildir düşünceni yazıyla, sözle, resimle ve diğer iletişim organlarıyla kitlelere duyurmalısın ki; insanlar bu konuda bilgi sahibi olabilsinler. O da yetmez ve en önemli bir diğer özellik de bu düşünceler etrafında insanların örgütlenme özgürlüğünün varolmasıdır. Bunlardan bir tanesi eksikse orada demokrasiden söz edemezsiniz. Yalnız şu da unutulmamalı; tüm bu özgürlükler kullanılırken şiddete, teröre bırakın destek vermeyi, övgü de yapamazsınız. Ayrıca kişilere, gruplara, partilere ve diğer toplumsal katmanlara hakaret de edemezsiniz. Bütün bunlar ifade özgürlüğünün dışına çıkan eylemlerdir, demokrasi düşmanlığıdır.

   Geçenlerde meclis kürsüsünden Saadet Parti’li İstanbul Milletvekili olan Cihangir İslam’ın 15 Temmuz kalkışmasıyla ilgili konuşması toplumun geniş kesiminde infial yarattı. Maalesef demokrasiyi dillerinden düşürmeyen CHP, İP ve HDP’liler darbeye kalkışanlarla, darbeye karşı çıplak elleriyle karşı koyanları aynı torbaya koyan milletvekilini alkışladılar. Çatışan iki grupda batıldır diyerek darbeci FETÖ’yü bir nevi aklayıp, darbe karşıtlarını katillerle bir tutarak darbecilere yeşil ışık yakıyor.  Neymiş; İslam efendi aslında çok kibar, çok nazik bir insanmış, hatta 15 Temmuz gecesi sokağa çıkmış falan filan..Meclis kürsüsü Fetö vari beddualar, hakaretler edilen, 250 şehit için batıl diyerek millete olmadık sözler söyleme yeri değildir.Daha doğrusu; milletin kürsüsünden millete küfredemezsin! Bunun içinde kürsü dokunulmazlığına sığınamazsın. Gün gelir seçmen milletvekilini ve onu listeye koyan anlayışı mahkum edecektir.

             İYİ PARTİ FETÖ’CÜLERİN Mİ?

     İyi Parti’nin kurulduğu günlerde kamuoyunda bu partinin Fetö’cüler tarafından kurulduğu söylentileri vardı. Hatta partinin ikinci adamı olan Koray Aydın’ın da bu konuda açıklamaları gündemin ilk sıralarındaydı. Fetö’cülerin partiyi kuşattığını söylüyordu. Buna rağmen partinin ikinci adamı olmayı içine sindirebildi. Gerçi onun bileceği iş ama politikada ağızdan çıkan söze dikkat etmek gerekir, o söz boynunda asılı olarak yıllarca kalır. Bedelini de seçmen size ödetir.

       İYİ Parti’nin Düzce Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun geçen hafta verdiği röportaj bırakın Düzce’yi, ulusal basında da yankı buldu. 24 Haziran seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili adayı olan Katırcıoğlu’nun partiden istifa gerekçesini okuduğumuzda, partinin kuruluş sırasında söylenenlerin hiç de dedikodu olmadığı görülmekte. Ne diyor Katırcıoğlu; ‘İl başkanı olarak göreve başladığım sıradaki parti, şu an makas değiştiren bir partiyle karşılaştım. 7 sülalemde Fetö’cü bulamazsın diyen Akşener, 7 sülalesi Fetö’cü olanların il başkanlığına getirildiğini, ayrıca evinin önündeki gösterinin de düzmece yani provakasyon olduğunu, yanlış yöne giden trenden atladığını’ söylüyor. Gerçi bu sözleri aday olmadan söyleseydi kıymeti harbiyesi fazla olacaktı. Ama yine de bu açıklamaları yaparak özeleştiri yapmasını da önemli buluyorum. İYİ Parti’ye gönül veren insanlar için ibretlik bir hikaye olması açısından çarpıcı bir gelişme..

  PROF.DR NECMETTİN ERBAKAN KÜTÜPHANESi

     Uzun zamandır Kalıcı Konutlar’da oturmaktayım,Düzce Kütüphanesi’nin de üyesiyim. Geçen haftaya kadar Kalıcı Konutlar’da kütüphane olduğunu bilmiyordum. Kitap alırken bir personeli sorunca, o arkadaş Kalıcı Konutlar’daki kütüphanede görevli olduğunu söylediler.Meraklandım, hem arkadaşı,hem de kütüphaneyi göreyim diye kalktım gittim. Sora sora en son buldum.Dikkatimi iki şey çekti; birincisi yoldan geçerken bahçe katında olduğu için ne kendisini görülüyor, ne de tabelası, ikincisi de merdivenleri fazla ve dik bu nedenle engelli arkadaşların durumu hiç düşünülmemiş.Öğrenciler için ders çalışma ve kitap okuma için ideal bir yer olmuş.Umarım bu konuda yetkililer gerekli düzenlemeyi yaparlarsa, kütüphanemiz daha da yararlı olacaktır.

               KİM DEMİŞ KURALLARA UYMAYIZ!

   Son çıkan trafik yasasıyla birlikte görebildiğim kadarıyla sürücüler kurallara uymakta zorlanmıyorlar. Gerçi arada sırada kuralları çiğneyenler olsa da durum iyiye doğru gitmekte. Kim demiş kurallara uymayız diye. Ayrıca dikkat çekmek istediğim bir konuda, düğün, sünnet ve asker uğurlama konvoyları, çok gürültülü ve trafiği allak bullak ederek kazalara neden olmaktalar. Sayın valimden bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Kalın Sağlıcakla.

 

    

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums