Müzik ve terör örgütü listelerinin benzerlikleri...

  • 24.04.2019 00:00

 Sri Lanka’da Paskalya Bayramı’nda üç kilise ve üç otele yapılan bombalı saldırılarda son rakamlara göre ölenlerin sayısı 290’a, yaralıların sayısı ise 500’e yükseldi. Patlamalar hâlâ devam ediyor. Maalesef saldırılarda Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş adlı vatandaşlarımız da hayatlarını yitirdiler. Nariçi, değerli dostum 24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek’in teyzesinin oğluymuş. Buna da ayrıca çok üzüldük. Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun.

***

Gördüğünüz gibi ne terörün müsebbiplerinin ne de kurbanlarının dini milleti rengi ırkı meşrebi var. İçimizde olanlarla, dünyanın bir ucunda yaşananlar arasında da bir fark yok. Terör her yerde masum insanları hedef alıyor. Bundaki amacı kitlelerde dehşet duygusu yaratmak, kaosa neden olmak ve birilerinin “mesajını” iletmek. Gündelik yaşamın en olağan yerleri, alışveriş merkezileri, okul, cami, sinagog, kilise ve ibadethaneler hedef alındığında bu dehşet duygusu en güçlü şekilde verilmiş oluyor.

***

Açıkçası, Christchurch katliamından sonra –muhtemelen herkesin aklına geldiği gibi- benim de aklımdan “Şimdi de Hıristiyanları, kiliseleri hedef alırlar” diye bir düşünce geçmişti. Paskalya Bayramı’nda da buna benzer bir saldırı bekliyordum. Bu karmaşık meseleleri basit bir mantığa indirgemek istemem. Ancak, bu terör örgütlerinin öyle hayatın olağan akışında bu korkunç işlere giriştiklerine inanmak çok zor. Birçok uluslararası rapora göre herhangi bir devletin desteği olmadan bir terör örgütünün uzun süre varlığını sürdürmesi mümkün değil.

***

İşte o yüzden dünya ortak bir terör tanımında buluşamıyor. Mesela uluslararası ilişkiler düzeninde “Devlet dışı aktörler” diye bir tasnif var. Malumunuz ülkelerin terör örgütü listeleri o ülkenin menfaatlerine göre müzik listeleri gibi sürekli değişiyor. Bu şekilde açık bırakılan arka kapılar, garip tasnifler sayesinde devletler terör örgütleriyle ilişki kurabiliyorlar.

Bu zelil mantık mahkum edilmedikçe bu saldırılar devam edecek. Bunların tabii bir amacı olacak. Ama o amaçlar günün sonunda kimsenin işine yaramayacak ve dünyayı bir felakete sürükleyecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums