Türkiye öyle bir ülke değildir...

  • 23.10.2018 00:00

 Cemal Kaşıkçı cinayeti herhalde dünya tarihine büyük bir skandal olarak geçecek ve önemli sonuçları olacaktır. Bir konsolosluk o ülkenin toprağı sayılmakla beraber, bu elim hadise Türkiye’de gerçekleşti ve bize de sorumluluk yükledi. Bu sorumluluk öncelikle bu cinayetin tüm ayrıntılarıyla aydınlatılmasıdır. Buna bağlı olarak, ülkemizin bu cinayet üzerinden haksızlığa uğratılmamasını sağlamaktır.

Türkiye bu iki noktada da çok başarılı bir performans ortaya koydu. Herhalde cinayeti planlayanlar Türkiye’nin bu iki noktadaki kapasitesini doğru ölçememişlerdi. Kaşıkçı’yı öldürenlerin, bunu İstanbul’da gerçekleştirmekle, muhtemelen bir taşla iki kuş vurmayı planladıklarını düşünebiliriz. Hem bir muhaliften kurtulmuş, hem de Türkiye’nin başını ciddi belaya sokmuş olacaklardı. Bu durum başta böyle planlanmış olmasa dahi, Türkiye süreci iyi yönetemese günah keçisi olarak “harcanacaktı.”

Türkiye çok iyi bir iş çıkardığı için Suud tarafından art arda itiraflar gelmeye başladı. Açıklamalar ne olursa olsun, sonucu Türk emniyeti, istihbaratı ve yargısı tayin edecektir. “Türkiye’nin Suud’un burnuna halka geçirdiği” gibi yaklaşımlar da yakışıksızdır. Ülkemiz topraklarında bir masum öldürüldü ve müsebbipleri kim olursa olsun, Türkiye büyük devlet olarak gerekenleri yapacaktı.

Yani Türkiye asla “Suud’la şu kadarlık menfaatimiz var. Bu olayın bu menfaatin önüne geçmesini istemeyiz” gibi bir pozisyon alacak ülke değildir.

Ara Güler’i uğurladık...

Ülkemizin medarı iftiharı Ara Güler’i geçen cumartesi ebediyete, ait olduğu hakiki dünyaya uğurladık. Cumhurbaşkanımız Ara Güler’in naaşının Türk bayrağına sarılması talimatıyla acımızı hafifletti, bizleri onore etti. Devlet ricalinin yüksek düzeyde iştiraki, Galatasaray Meydanı’nda başlayan merasim, her çevreden katılım da bizleri teselli eden bir diğer unsurdu. Mekanı cennet olsun.

Kilisedeki törende birkaç kez alkışlama teşebbüsü oldu. Dini görevlimiz de bu teşebbüsü engelledi. Bu tabii ki iyiniyetli bir arzudur. Ancak elçisel kilislerde ve elçisel bir kilise olarak bizim Ermeni Ortodoks Kilisesi adetinde böyle bir uygulama yoktur. Kilise dışında kendisini anmak isteyenler istedikleri uygulamayı yapabilirler. Lakin örfümüz gereği, bizler bulunduğumuz yerde, o yerin adetlerine saygı gösteririz. Hele orası bir ibadethane ise, giyimimiz ve davranışlarımız ile buna daha da dikkat ederiz. Bacak bacak üzerine atmaz, ellerimizi göğsümüzde kavuşturmaz, cep telefonlarımızı kapalı tutar, şen şakrak bir hal ve tavırda bulunmayız.

Burada hiçbir kesime bu vesileyle laf çakma gayretinde değilim. Sadece konu basına da yansıdığı için din görevlimizin bu uyarıyı neden yaptığını açıklamak istedim. Ara Güler’e kıymet verip cenazesine katılan herkesten Allah razı olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums