Bugün ne durumda olurduk?

  • 17.07.2018 00:00

 15 Temmuz’da şayet FETÖ’cüler ve onların ipini tutan mahfiller başarılı olsaydı bugün ne durumda olurduk?

Bu sorunun cevapları kan dondurucu nitelikte... “Üst akıl” ve “Türkiye’ye dönük komploları” hafife alanlar, bu kavramları itibarsızlaştırmaya çalışan ve bunların bir yanılsama, popülizm olduğunu savunanların bugün sesleri eski gürlükte çıkmıyor. Ancak, bu saldırıların hazırlık aşamalarında ve dahi saldırıların gerçekleştiği anlarda, ülkenin gösterdiği savunma reflekslerini itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlardı.

Soruya geri dönelim; 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı neler olurdu?

Öncellikle, o gün zaten açıklamalarından anladığımız üzere, büyük devletler, uluslararası kurumlar tıpkı Sisi darbesinde olduğu gibi, bu darbeyi “Seküler güçlerin demokrasi zaferi” olarak kutsamaya hazırdılar. Zaten “One minute”den beri Erdoğan’a dönük “Diktatörlük” iftirası ile bunun altyapısını oluşturmuşlardı.

Darbe şıpınişi gerçekleşse para muslukları açılacak, milletin hoşnutsuzluğunu gidermek üzere bir pembe dönem yaşatılacaktı. Dirençle karşılaşmaları durumunda, belki de Türkiye’de DEAŞ ve PKK üzerinden bir iç çatışma ortamı tetiklenecek, muhafazakarlar “DEAŞ yaftası” ile kriminalize edilecekti.

MİT TIR’ları kumpası da bu işin merkezindeydi. Erdoğan ve AK Parti, CHP’nin sıkça seslendirdiği gibi Lahey’de yargılatılacak, parti de “AKP’lilere” teslim edilecekti. Güneydoğu’da bir oldu bitti ile özerklik “beyaz bir sayfa açmak” şeklinde pazarlanacak, Suriye’nin kuzeyinde PKK devletleşecek, Türkiye’den üç başkent çıkarmanın son aşamasına geçilmiş olacaktı.

Ben inanıyorum ki, tıpkı Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları’nda olduğu gibi, aziz milletimiz bu en ağır şartlarda dahi sömürgeciler ve onların maşalarına teslim olmayacaktı. Ama burada anmak bile istemediğim büyük bedelleri ödemek zorunda kalacaktık. Ama şu kesin ki, Türkiye 21. yüzyılı da ıskalayacak, bir yüzyıl daha yarı baygın yaşamaya devam edecekti.

Unutmayalım ki, Türkiye 15 Temmuz gibi dünya tarihinin hiç tanık olmadığı bir hainliğe maruz kaldıktan kırk gün sonra Fırat Kalkanı operasyonunu gerçekleştirdi ve tarihin akışını değiştirdi. Ülke içinde FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı amansız mücadele yükseltildi. Ardından da terör koridoru hayalini ortadan kaldıran Zeytin Dalı harekatı geldi. Allah şehitlerimizden razı olsun.

Bu açıdan, Batı için Fransız Devrimi ne anlam ifade ediyorsa, Doğu ve mazlum dünya için 15 Temmuz Devrimi aynı anlama, etkiye sahiptir. Bu topraklar İstanbul’un fethi gibi çağ açıp kapatmaya ehildir. Doğu’nun hamlesi yine bu topraklardan gelmiş ve tarihin akışını değiştirmiştir. Kendimizi bilmek önemlidir. Tamam, kendimizi dev aynasında görmeyelim ve gerçekçi olalım. Ama yaptığımız büyük işlerin de farkında olalım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums