İnsanlığı kaybetmeye değmez…

  • 18.06.2018 00:00

 Bayram sevincimize gölge düşüren bazı acı olaylarla Ramazan’ı geride bıraktık. Şanlıurfa milletvekilimiz ve yeni dönem adayımız İbrahim Halil Yıldız, Suruç’ta esnaf ziyaretinde heyetiyle uğradığı saldırıda kardeşini kaybetti, yakınları yaralandı. Kendisine ve ailesine bir kez daha başsağlığı diliyorum.

Maalesef bu ilk cinayet de değildi. 2016 yılında yoğunlaşan suikastlarda katledilen bazı AK Partili yol arkadaşlarımızı hatırlamak boynumuzun borcu. AK Parti Şırnak Yerel Yönetimler Başkanı Ali Kılınç, Diyarbakır Kayapınar İlçe Başkanlığı Basın Bürosu sorumlusu 38 yaşındaki Umut Aydın, Beytüşşebap AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman, Hakkâri’nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce kaçırılan Menderes Özer, Hakkâri’de 1 Kasım seçimlerinde AK Parti 1. sıra adayı olan Ahmet Budak, AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert…

Tüm saldırıların, AK Parti ve seçmenini bölgede sindirmek ve terörle mücadele veren hükümete gözdağı vermek için yapıldığı ortada. Ancak dünya kamuoyu ve sözde muhalefetçe bu iğrenç cinayetlere darbeci FETÖ’cülere gösterilen ilginin yüzde biri bile gösterilmedi.

Nasıl bir kumpasın sergilendiği ortadayken, milletin oyuna talip partilerin terör, PKK, FETÖ yokmuşçasına propaganda yürütmeleri, bu kumpasa ortak olmak değil de nedir? HDP’yi sevimli göstermek uğruna, terör örgütlerini ve terörü yok saymak, buna karşı tavır koymamak ne anlama gelir? Bunu milletimizin anlayışına bırakıyorum.

Öte yandan, yine bayramda Sapanca’da bir yavru köpeğin başına gelenler, milletçe hepimizi çok üzdü. Bu türden durumlarda, toplumun gösterdiği hassasiyet ve ortak vicdan bizleri birleştirir. Ama yine aynı çirkinlik sergilendi ve bu vahşetin sorumlusu olarak AK Parti hükümeti ve muhafazakarlar adres gösterildi. Hani bunu birkaç sosyal medya trolü veya kripto FETÖ’cü yapsa neyse, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı İnce de bu iğrençliğe ortak oldu. Akıl alır gibi değil.

Bu faşizmin sıradanlaşmasından da öte bir durum. Açılan soruşturmada yol temizliği yapan bir iş makinesinin bu faciaya yol açtığı haberlerini okudum. Ama ne fark eder ki? Bunu hasta ruhlu bir şahıs kasten yapmış da olabilir. O şahsın politik veya sosyolojik eğilimleri ile mi bu olaya yaklaşacağız? Bu olaydan sorumlu kişi Atatürkçü birkaç paylaşımda bulunmuş olsaydı, bütün Atatürkçü kardeşlerimizi mi suçlayacaktık? Türkiye’de işlenen her suçun müsebbibinin meşrebine mi bakacağız artık?

Bu türden yaklaşımda bulunanlar, bölücülüğün dik alasını yapıyorlar. Milletimiz bu türden algı operasyonlarına karşı dikkatli ve soğukkanlı olsun. Her olayın üzerine yalan yanlış, teyit edilmemiş söylentilerle gidilmesin.

İnanın, hiçbir şey için insanlığımızı kaybetmeye değmez…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums