Milli İttifak’ın önemi: Bugün değilse ne zaman?

  • 18.01.2018 00:00

 ABD maalesef bir NATO üyesinin sınırlarında açıkça terör ordusu kuruyor. Ne kadar makyajlanmaya çalışılsa da, bu PKK ordusudur. Böyle bir girişime asla müsaade edilemez.

Bu, Türkiye için tercihlerden sıradan bir tercih değildir. Biz bir muz cumhuriyeti değiliz. Kadim bir tarihimiz var ve bu tarihin son birkaç yüzyılında buna benzer birçok tuzakla karşı karşıya kaldık. Bu tuzaklar zamanında fark edilip, önleyici adımlar etkin biçimde atılamadığı için de koca bir imparatorluk hepimizi yakan birçok acı eşliğinde yıkıldı.

Afrin harekâtını bu manada siyaset üstü, tarihsel ve aktüel bağlamlar ile beraber değerlendirmek doğru olacaktır. Ne PKK, ne FETÖ’nün varlığı, ne de CHP’nin savruluşu dünyanın dizaynı çabalarından bağımsızdır.

Bu türden beka sorunlarında, bir ülkenin güçlü iç barışı, güçlü siyasal sistemi ve güçlü ordusu üçlü sacayağını oluşturur. Tabii ki, Türkiye’ye rağmen Türkiye ve bölgeyi dizayn etmek, bu üçlü sacayağını akamete uğratmakla mümkün olacaktır. Osmanlı ve Türkiye de, bu manada sürekli müdahaleye uğramış, içinde boğulmaya çalışılmıştır.

Erdoğan fobisiyle meşgul ama hâlâ milli hislerini yitirmemiş kesimlerin, bu büyük resmi görmesi, en azından Suriye meselesinde olduğu gibi kritik durumlarda ortak bir duruş sergilemesi çok önemlidir.

Türkiye sahada DEAŞ, PKK ve FETÖ gibi örgütlerle kıskaca alınmaya çalışılırken, CHP’yi Atatürkçülükten uzaklaştırıp militanlaştırarak siyasi alanı da istikrarsızlaştırmak, aynı madalyonun iki yüzü gibidir. Kılıçdaroğlu ve İP’in El Bab ve olası Afrin operasyonunu hedef alması çok açık bir işarettir.

Suriye’de bir PKK ordusu kurmak, tabii İsrail’in İran’a dönük operasyon isteğinde bir üs yaratmak anlamına geleceği gibi, Türkiye’yi de doğrudan hedef alacaktır. Unutmayınız, eğer Erdoğan 2009’dan itibaren yapılan girişimlerle hal edilebilseydi amaç çok öncesinden hasıl olacaktı.

An itibarıyla, durum sıkıntılı olsa da, Türkiye 15 Temmuz’u atlatmak ve Fırat Kalkanı/İdlib operasyonlarıyla çok daha pozitif bir durumda.

Türkiye emperyal hedefleri olan bir güç değil. Doğrudan kendi bekamız için bu operasyonları yapıyor ve bedel ödüyoruz. Ama bedelin daha az olması için, zamanında bedel ödemeyi göze almak gerekiyor.

Afrin operasyonunda da bir bedeli göze alacağız. Orada Türkiye ve ÖSO’yu PKK’lılar ve DEAŞ’lılar hendeklerle ve sivilleri öne sürerek karşılayacaklar. Ama bu adımı bugün atamazsak, yarın bu bedeli kendi topraklarımızda ödeyeceğiz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums