Ankara’da ne konuşuluyor?

  • 28.04.2017 00:00

  Her büyük dönüşümün arifesinde hep aynı beklenti oluşur; değişim... 16 Nisan, son yüzyılda yaşadığımız en büyük dönüşüm hamlesi. Bu da ister istemez siyaseti, hükümeti ve tek tek siyasi partileri derinden etkileyecek.

Öncelik hiç kuşkusuz değişimin motor gücü AK Parti'den bekleniyor. Ankara'daki siyasi havaya bu beklenti damgasını vurmuş durumda. Bu yüzden Ankara'daki siyasi kulisler şu sıralar hayli hareketli.
AK Partililerin önceliği ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la kurucusu olduğu partinin yeniden buluşması. Hükümette, partide ve siyasi dilde yaşanacak değişim bu buluşmaya paralel gerçekleşecek.
Siyasi kadrolarda bir yenilenme bekleniyor ama asıl heyecan verici yenilenme siyasette.
Bunu kimi 2001 ruhuna dönüş, kimi de 2017 ruhu olarak niteliyor ama önerilen hedef ortak... Bir kitle partisi olan AK Parti'nin daha kucaklayıcı, toplumsal sentezi hedefleyen, milli-yerli ve demokrat bir siyasetle toplumun karşısına çıkması.
Buradan şu sonucu çıkarmak mümkün:
AK Parti, dün nasıl çevreyi merkeze taşıyarak derin bir sosyolojik dönüşüme imza attıysa bugün de şehir sosyolojisini kucaklayan yeni bir siyasi yolculuğa çıkarak değiştirici parti rolünü sürdürecek.
Bu, yeni hükümet sisteminin zorunlu kıldığı yüzde 50 artı 1 için de gerekli bir değişim.

MHP ne yapacak?
Şu sıralarda siyaset kulislerinde MHP de çok konuşulanlar arasında. Referandum sürecinde tarihi bir rol oynayan MHP'nin nasıl bir yol izleyeceği, içeriden çökertme planlarını nasıl aşacağı merak ediliyor. Tabii en önemlisi de kendi siyasi yolculuğunu sürdürürken, şu sıralarda çok konuşulan hükümette yer alıp almaması.
İki görüş öne çıkıyor. İlki MHP hükümette yer alırsa bağımsız bir aktör olmayı sürdüremez ve alanını muhaliflere kaptırır. İkinci görüş ise MHP, bağımsızlığını koruyacak tarihi birikime ve deneyime sahip bir parti. Hem belli ölçüler içinde hükümette yer alabilir hem de AK Parti karşısında kendi siyasi kimliğine sahip çıkarak yoluna devam edebilir.
Görünen o ki, MHP lideri Bahçeli ve ekibi, yeni dönemin kodlarını sürece destek vererek doğru okudu. Şimdi sıra bu yeni süreci yönetmesinde. MHP'nin tavrını izlemekte yarar var.

Yeni Yüzyıl’dan FETÖ cevabı

 İstanbul'daki Yeni Yüzyıl Üniversitesi ile ilgili "FETÖ'nün yüksek lisans üssü; Yeni Yüzyıl" başlıklı yazımıza Rektörü Prof. Dr.

Yaşar Hacısalihoğlu cevap gönderdi.
Kısaltarak yayınlıyorum: "23 Ağustos'ta vekaleten rektör atandığım İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi'ne yönelik benim rektörlük dönemimden önceki yıllara ait iddialara ilişkin öncelikle belirtmeliyim ki; ne üniversitenin kurucu vakfının, ne vakfın kurucularının, ne de mevcut Mütevelli Heyeti Başkan ve üyelerinin FETÖ/PDY terör örgütüyle uzaktanyakından hiçbir bağı veya ilişkisi yoktur.
Yazınızda söz konusu edilen iddialar;
Üniversitemizde 2011-2015 arasında bir grupça gerçekleştirilen ve yargıya intikal ettirilen çeşitli usulsüzlük ve yolsuzlukla ilgili sürece aittir.
FETÖ bağlantılı emniyet müdürleri konusunda ise üniversitenin resmi kayıtlarından da ispatlanacağı gibi 17/ 25 Aralık sonrası FETÖ terör örgütü bağlantılı herhangi bir müdürün üniversitemize yüksek lisans kaydı yapılmamıştır.
Üniversitemizde 17/25 Aralık darbe girişimi öncesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans için kayıt yaptıran emniyet müdürlerinin bir kısmının FETÖ/ PDY bağlantılı oldukları bilgisini edinmemiz, devletimiz gibi bizim de 17/25 Aralık 2013 sonrasında ancak mümkün olabilmiştir.
Ayrıca 2014-2015 eğitim- öğretim yılında emniyet müdürü olarak üniversitemiz yüksek lisans programına kayıt yaptırıp da FETÖ/PDY terör örgütü iltisaklı hiç kimse yoktur." 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums